Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Θεοχάρης για POS: Είμαστε ένα στάδιο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας (video)

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών - «Success story η ΔΟΥ Καλαμαριάς»

Στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της αγοράς σχετικά με τη διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών και λοιπών φορολογικών μηχανισμών με τα τερματικά POS των επιχειρήσεων έως τις 29/2, αλλά και στις λύσεις των προβλημάτων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, λίγο μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων, αλλά και με το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Παίρνουμε μία ειλικρινή και πολύ καθαρή εικόνα από την αγορά. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και οι λύσεις είναι εδώ, όπως είναι εδώ και η αταλάντευτη θέλησή μας για να συνεχίσουμε στον δρόμο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός. Παράλληλα, υπογράμμισε πως τις τελευταίες ημέρες τα προβλήματα τα οποία αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς σχετικά με τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS επιλύονται πλέον με ταχύτητα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας.  

«Είμαστε ένα στάδιο πριν (σ.σ. από την ολοκλήρωση της διαδικασίας), δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο παράτασης», είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός. Τόνισε όμως ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας «θα υπάρξει και μάλιστα, σε ορατό μέλλον».

Success story η ΔΟΥ Καλαμαριάς

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοχάρης τόνισε «έχει πετύχει τους περισσότερους στόχους της» ενώ μίλησε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

«Είδαμε μια πολύ καλή εικόνα σε σχέση με την εξυπηρέτηση», δήλωσε συγκεκριμένα ο υφυπουργός, τονίζοντας πως, παρότι η ΔΟΥ της Καλαμαριάς είχε προβλήματα, τελικά εξελίχθηκε σε «ένα success story» και «σε μία από τις καλύτερες εφορίες της Περιφέρειας της Μακεδονίας, σε σχέση με το αντικείμενο που ασχολείται».

Σχετικά με την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στο νέο κτήριο του ΣΔΟΕ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε ότι είναι «πολύ ευχάριστο και πολύ όμορφο», όμως, όπως υπογράμμισε, χαριτολογώντας η δουλειά των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ «είναι να βρίσκονται έξω στο πεδίο και όχι στο κτήριό τους, συνεπώς μου δόθηκε η υπόσχεση από τους ελεγκτές ότι θα είναι καθημερινά έξω για να φέρνουν αποτέλεσμα χάριν του δημοσίου συμφέροντος».

Image