Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικά αλογάκια επισκέπτονται άτομα που το έχουν ανάγκη

Τον «Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος» επισκέπτηκε την Πέμπτη η «Cupcake», το πόνυ-συνεργάτης και μοίρασε χαρά στα παιδιά.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο όπου πόνυ - συνεργάτες τελούν επισκέψεις σε συλλόγους, ιδρύματα και φορείς με σκοπό τη συναισθηματική υποστήριξη ατόμων αφιλοκερδώς δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα την Πυλαία της Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Μini therapy horses Step by step».

Η ιδιαιτερότητα του σωματείου έγκεται στο γεγονός πως τα πόνυ επισκέπτονται μέρη που μέχρι τώρα είχαν μόνο ανθρώπινη πρόσβαση(εσωτερικούς χώρους, ανελκυστήρες, αίθουσες κλπ). «Πάντοτε με σεβασμό προς τα αλογάκια μας στοχεύουμε στα οφέλη που αποκομίζουν τα άτομα μέσω της επαφής με ένα από τα πιο συναισθηματικά και μαγικά ζώα, σημειώνει το σωματείο.

Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου έγινε και επίσημα η πρώτη επίσκεψη του σωματείου «Step by step mini therapy horses» στον «Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος», που, όπως επισημαίνεται, αποτέλεσε την αρχή της πορείας μας αλλά και σηματοδότησε τη δημιουργία μιας ωραίας συνεργασίας.

Εκεί διαφάνηκαν και οι δυνατότητες της Cupcake, του πόνυ που συνόδευεσε το σωματείο, στην επικοινωνία με λειτουργικά αλλά και μη λειτουργικά παιδιά. «Η αλληλεπίδραση που δημιουργήθηκε μεταξύ κάθε παιδιού με την Cupcake ήταν μοναδική», όπως αναφέρει το σωματείο.


Σε συνεργασία φυσικά με την ομάδα του προσωπικού και τον διευθυντή του συλλόγου κ.Βασίλη Κασιμάτη αλλά και με ψυχολόγους του φορέα παρατηρούνται τα οφέλη της επίσκεψης σε κάθε παιδί ξεχωριστά.


Απώτερος σκοπός είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η χαρά που επιθυμεί το σωματείο να προσφέρει παιδιά. «Μετά την επίσκεψη, τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η ανταμοιβή μας», καταλήγει το σωματείο.