Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λένε πηγές του ΟΑΣΘ για την τρελή πορεία λεωφορείου στην Τριανδρία (video)

Πηγές του Οργανισμού σημειώνουν ότι ο οδηγός του αστικού λεωφορείου βρισκόταν μέσα στο όχημα όταν αυτό τσούλησε στην κατηφόρα και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η τρελή πορεία του λεωφορείου μετά τα μεσάνυχτα στην Τριανδρία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ερευνά ο ΟΑΣΘ.

Δείτε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Τρελή πορεία λεωφορείου του ΟΑΣΘ - Έπεσε σε επτά οχήματα (vid)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός του λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 30 είχε ολοκληρώσει την τελευταία διαδρομή και βρισκόταν στον τερματικό του σταθμό, επί της Ζαΐμη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τότε, μετέβη στο πίσω μέρος του λεωφορείου για να κλείσει τα παράθυρα και το λεωφορείο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τσούλησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε πέντε οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια υπό τα οποία έγινε το ατύχημα αλλά φαίνεται ότι δεν λειτούργησε το χειρόφρενο, είτε επειδή δεν τραβήχτηκε είτε επειδή ήταν ελαττωματικό.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε ο οδηγός που ήταν εντός του λεωφορείου, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημίες τόσο στο αστικό όσο και σε τουλάχιστον επτά ΙΧ οχήματα.