Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον έπιασαν στην Εγνατία να μεταφέρει μετανάστες στο πορτμπαγκάζ - Πήγε να ξεφύγει πεζός

Διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με δύο εκ των οποίων να εντοπίζονται στο χώρο αποσκευών

Έναν νεαρό διακινητή μεταναστών που μετέφερε παράτυπα άτομα συνέλαβαν οι αρχές χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες τον 18χρονο Σύρο για παράνομη μεταφορά - προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση άνευ σχετικής άδειας ικανότητας.

Στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με δύο εκ των οποίων να εντοπίζονται στο χώρο αποσκευών.

Κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου