Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέντε ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε καφέ-μπαρ

Έλεγχοι της Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεκαεπτά παραβάσεις σε συνολικά 25 ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισε το διάστημα 5 έως 12 Δεκεμβρίου η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις σε έξι επιχειρήσεις:

- Σε επιχείρηση εμπορίας-εισαγωγής ηλεκτρικών συσκευών διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει παραστατικά για διατιθέμενα αγαθά συνολικής καθαρής αξίας 8.539,32 ευρώ με αναλογούν Φ.Π.Α. 1.964,07 ευρώ.
- Σε καφέ-μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολούνται πέντε (5) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
- Σε ξενώνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) ανασφάλιστος εργαζόμενος.
- Σε επιχείρηση ειδών ιματισμού, διαπιστώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε φροντιστήριο, διαπιστώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε κατάστημα εμπορίας ειδών καπνιστού, διαπιστώθηκε μία (1) παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.