Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ξεκίνησε η Τετραμερής Ελλάδας-Σερβίας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε ξεχωριστά τους Μπόικο Μπορίσοφ, Βιόριτσα Ντάντσιλα και Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Hyatt Regency.

Από τις 15.30 βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Hyatt Regency για να υποδεχθεί τους ομολόγους του από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της τετραμερούς Συνόδου.

Ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε ξεχωριστά τους Μπόικο Μπορίσοφ, Βιόριτσα Ντάντσιλα και Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τους οποίους θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις στις 20.15.

Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε υπομενετικά να υποδεχτεί έναν έναν τους άλλους τρεις ηγετες στην αίθουσα όπου ήταν στημένες οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι. Μάλιστα, για να σπάσει την αμηχανία οι δημοσιογράδοι ρώτησαν μήπως κάποιος εκ των ομολόγων του είναι... ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε γέλια.

Στη σημερινή Σύνοδο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι περιφερειακές εξελίξεις, όπως είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, θέματα ασφαλείας, το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο συντονισμός, ενόψει της Συνόδου των 16+1 (Κίνα+χώρες Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων) που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 7 Ιουλίου και της Διάσκεψης του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 10 Ιουλίου, καθώς και έργα υποδομών/μεταφορών/ενέργειας.