Skip to main content

Τη διενέργεια ελέγχου στα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου ζητά ο Σχοινιωτάκης

Τη διενέργεια ελέγχου σε όλα τα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου για φοροδιαφυγή ζητά ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθούν και τα περιουσιακά
Τη διενέργεια ελέγχου σε όλα τα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου για φοροδιαφυγή ζητά με έγγραφο που διαβίβασε στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος Σχοινιωτάκης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Παράλληλα, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία του προϊσταμένου και όλων των υπαλλήλων-ελεγκτών της ΔΟΥ Μυκόνου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Εφορία Μυκόνου μείωσε πρόστιμο που είχε επιβάλει σε εστιατόριο από 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι συστηματικά δεν εξέδιδε αποδείξεις στους πελάτες του.

Στο έγγραφο του κ. Σχοινιωτάκη γίνεται αναφορά και σε δεύτερο εστιατόριο του νησιού το οποίο διέθετε δύο ταμειακές μηχανές, μια κανονική, δηλωμένη στην Εφορία, και μια δεύτερη που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα, από την οποία εκδιδόταν το μεγαλύτερο μέρος των αποδείξεων.