Skip to main content

Τι είπαν Τζιτζικώστας-Μπουτάρης στον Τσίπρα στο «Μαϊάμι» (φωτο)

Ποια θέματα έθεσαν επί τάπητος στο γεύμα με τον πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Με... διευρυμένη σύνθεση έγινε το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς εκτός αυτών, στην ψαροταβέρνα «Μαϊάμι» γευμάτισαν επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι υπουργοί, Αλέκος Φλαμπουράρης και Παναγιώτης Κουρουμπλής και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Επίσης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του περιφερειάρχη, Νίκος Ιωάννου και Κώστας Μπέφας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον πρωθυπουργό το προσφυγικό, την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία, την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα Υπουργεία, ενώ ζήτησε και την παραμονή της βάσης των Καναντέρ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τη διασφάλιση χρηματοδότησης για το οδικό δίκτυο που αφορά τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και πρότεινε φορολογικό συντελέστή flat tax 10-15% για start up και καινοτόμες επιχειρήσεις της Μακεδονίας.

Ο κ. Μπουτάρης, που έφτασε πρώτος στο γεύμα, επανέλαβε πως δεν θεωρεί σκόπιμο να δημιουργηθεί γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι έθεσε υπόψη του κ. Τσίπρα το θέμα των υποδομών και μεταφορών, αλλά και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τον ΟΑΣΘ και τον ΟΛΘ. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει με τη σημερινή συνέντευξή του στη Voria.gr, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να βοηθήσιε από την πλευρά για την υλοποίηση του φιλόδοξου εγχειρήματος της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τον Δούναβη μέσω του Αξιού, για να εισπράξει τις επιφυλάξεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι «αυτό φαίνεται πολύ μεγάλο project για τα σημερινά δεδομένα». 

Ενδιαφέρον είχε και το καρφί που πέταξε ο περιφερειάρχης για τη στάση που κράτησε ο δήμαρχος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όταν, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, είπε «φίλος φίλος ο Γιάννης, αλλά στις εκλογές στήριξε τον Κυριάκο».

«Δεν έχετε παράπονο, ωραίο περιβάλλον έτσι;», είπε ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του στους δημοσιογράφους.