Skip to main content

Τι πρέπει να ξέρουμε για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Ποιο είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στη χώρα μας. Πού θα πάει, ποιους θα συναντήσει και ποιους φέρνει μαζί του.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας. Μολονότι, μέχρι και αυτή την ώρα, τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί - για λόγους ασφάλειας, αλλά και όχι μόνο - τα βασικά σημεία της επίσκεψης αυτής, που λίγο απέχει από το να χαρακτηρισθεί ως ιστορική, έχουν ως εξής:

α. Έρχεται Παρασκευή στην Αθήνα και συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
β. Το Σάββατο πάει Αγιο Όρος για να επισκεφθεί το εκεί ρωσικό μοναστήρι. Θα τον συνοδεύσει τελικά ο κ. Παυλόπουλος (κι όχι ο Τσίπρας - όπως λέγεται, δόθηκε μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο γι αυτό).
γ. Τον Ρώσο πρόεδρο τελικώς δεν θα τον συνοδεύουν και πολλοί επιχειρηματίες (εκτός ίσως από τον Μίλερ της Gazprom και τον πρόεδρο των ρωσικών σιδηροδρόμων, οι υπόλοιποι δεν είναι γνωστά ονόματα).
δ. Οι Ρώσοι θα ζητήσουν ισονομία στον τρόπο με τον οποίο "μοιράζονται" οι δουλειές στην Ελλάδα.
ε. Ευκαιρίας δοθείσης θα μιλήσουν και για την πώληση μιας παρτίδας στρατιωτικών οχημάτων, μεταφοράς προσωπικού (έχουν πιθανότητες να την πάρουν).

Κλείνοντας, να σημειώσουμε και μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο κ. Τσίπρας το Σεπτέμβριο θα πάει Ουκρανία. Απλά δεν ανακοινώνεται ενόψει της επίσκεψης Πούτιν στην Αθήνα, για ευνόητους λόγους...