Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
x

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΣΑΣΟΕΕ

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας

Για προσπάθεια ελάφρυνσης των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών στον αγροτικό κλάδο με ρεαλιστικές λύσεις, ενίσχυση της εποπτείας στην αγορά και ανάδειξης των συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το προεδρείο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που πλήττει όλους τους Έλληνες αγρότες, τη διάθεση σημαντικού μέρους της αγροτικής παραγωγής χωρίς παραστατικά, το υψηλό κόστος εισροών και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων απόρροια των ελλιπέστατων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημάνθηκε ακόμη πλήθος πράξεων και παραλείψεων εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και οργανισμών που εποπτεύονται από αυτό, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απαξίωση την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και σε απόγνωση τις οικογένειες πολλών χιλιάδων αγροτών.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική γεωργία αλλά και την οικονομία της χώρας γενικότερα, η περαιτέρω ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο σήμερα δέχεται έναν συνεχή και αδικαιολόγητο «πόλεμο» από εκπροσώπους της κυβέρνησης, για λόγους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους εκπροσώπους του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση και «κηδεμονία», ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κ.κ. Χρήστος Τσιχήτας, Κωνσταντίνος Λεπίδας, Ανδρέας Στρατάκης και Χρήστος Γιαννακάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ