Skip to main content

Τιμωρείται με αποκλεισμό από την Εθνική Ιταλίας ο Ατσέρμπι για ρατσιστική επίθεση

Πολύ ακριβά φαίνεται ότι θα...πληρώσει ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι τη φραστική επίθεσή του που είχε ως στόχο τον Zουάν Ζεσούς στο ντέρμπι της Ίντερ κόντρα στη Νάπολι

Στη χθεσινή (17/3) αναμέτρηση της Ίντερ απέναντι στη Νάπολι οι κάμερες κατέγραψαν τον παίκτη των Ναπολιτάνων Ζουάν Ζεσούς, να αναφέρει στον διαιτητή πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον 36χρονο κεντρικό αμυντικό της Ίντερ,Φραντσέσκο Ατσέρμπι. Η Νάπολι απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας επί της Ίντερ στο Σαν Σίρο, ωστόσο το ντέρμπι είχε αρκετό παρασκήνιο με τον έμπειρο αμυντικό των Νερατζούρι να κατηγορείται για φραστική επίθεση καθώς ο Ζεσούς ανέφερε ότι τον αποκάλεσε "νέγρο".

Μετά το περιστατικό η ομοσπονδία της Ιταλίας έθεσε τον Ατσέρμπι εκτός εθνικής, ενώ και η Ίντερ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι θα κάνει έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στο φινάλε του παιχνιδιού ο Βραζιλιάνος αμυντικός των Παρτενοπέι δήλωσε: "Συνειδητοποίησε ότι το παράκανε και ζήτησε συγγνώμη. Είναι καλό παιδί. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί γιατί είναι έξυπνο παιδί".

Επί της ουσίας, ο Ζουάν Ζεσούς προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση και να την κλείσει εν τη γενέσει της, όμως παραμένει η πολύ σοβαρή κατηγορία για διακρίσεις από έναν ποδοσφαιριστή σε βάρος ενός άλλου. Τη θέση του Ατσέρμπι στη "σκουάντρα ατζούρα" αναμένεται να πάρει ο 27χρονος στόπερ της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι.

Η ανακοίνωση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

"Ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που έφτασε σήμερα το πρωί στην εθνική ομάδα στη Ρώμη, εξήγησε στον προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και στους συμπαίκτες του, όπως απαιτείται, την εκδοχή του για τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση για την οποία τον κατηγόρησε ο Ζουάν Ζεσούς.

Από την αναφορά του αμυντικού της Ίντερ προέκυψε ότι δεν υπήρχε συκοφαντική, εξευτελιστική ή ρατσιστική πρόθεση από την πλευρά του.

Πλέον, ο λόγος περνά στην αθλητική δικαιοσύνη που καλείται να ενεργήσει ανάλογα αν διαπιστωθεί ότι αυτό συνέβη. Αν διαπιστωθεί το αδίκημα του Ατσέρμπι, ο Ιταλός διεθνής αμυντικός κινδυνεύει με αποκλεισμό για τουλάχιστον δέκα αγωνιστικές ημέρες ή, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, με ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις και πρόστιμο από 10 έως 20 χιλιάδες ευρώ.