Skip to main content

Την απόκτηση της Έλενας Μπάκα ανακοίνωσε ο Άρης

Η 22χρονη Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2001 στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στη θέση της ακραίας

Επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Άρη η Έλενα Μπάκα και θα φορά τη φανέλα του για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η 22χρονη ακραία υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας αγωνιστεί γαι το πρώτο μισό της σεζόν 2023-24 στη γαλλική Σαμαλιέρ.

Η Έλενα Μπάκα δήλωσε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Άρη: «Ως γέννημα θρέμμα του ΑΡΗ, δεν θα μπορούσα παρά να νιώθω τεράστια χαρά και συγκίνηση για την επιστροφή μου στην ομάδα αλλά και στην πόλη μου. Παρότι τα τελευταία 4,5 χρόνια βρίσκομαι στο εξωτερικό, έχοντας πάρει αρκετές εμπειρίες, η πρόταση του ΑΡΗ ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Γνωρίζω τις ευθύνες και το που βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, καθώς βρισκόμαστε στην μέση της χρονιάς. Σίγουρα όμως, οι στόχοι μας δεν είναι οτιδήποτε άλλο παρά υψηλοί. Καθώς η πρόκληση είναι τεράστια, η επιστροφή όμως του Γιάννη Γιαννάκη και του Ιωάννη Τσαϊρέλη στην ομάδα είναι αυτό που με γεμίζει θάρρος και ελπίδα να φέρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει να είναι.

Τελευταίο και σημαντικότερο, θα ήθελα να αναφέρω ότι αναμένουμε με χαρά τους φιλάθλους στο πλάι μας, να γεμίζουν όπως πάντα το γήπεδο με ενέργεια και στήριξη σε κάθε μας παιχνίδι! Θα ήθελα να ευχαριστώ την διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ για την εμπιστοσύνη του, ξανά, να είμαι μέλος της ομάδας. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας, με υγεία πάνω από όλα».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Άρης αναφέρει: «O Α.Σ. ΑΡΗΣ και το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών ανακοινώνουν την απόκτηση της διεθνούς παίκτριας με την Εθνική Γυναικών, Έλενας Μπάκα για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η 22χρονη Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2001 στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στη θέση της ακραίας.

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από τις ακαδημίες μας και αγωνίστηκε για επτά χρόνια στον ΑΡΗ μέχρι και το 2019 όπου κατέκτησε πανελλήνια πρωταθλήματα σε κορασίδες και νεάνιδες. Τις σεζόν 2019-2022 λόγω της υποτροφίας της στις ΗΠΑ, αγωνίστηκε αρχικά με τη Saint Mary’s College και μετέπειτα με το Kansas State University στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Τη σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στην Ελβετία για την Dudingen, ενώ το μισό της σεζόν 2023-24 αγωνιστηκε για τη γαλλική Chamalières.

Σημειώνεται ότι η Έλενα Μπάκα ήταν μέλος της Εθνικής στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό».