Skip to main content

Την επανάσταση της λογικής θέλει να φέρει το TEDx Komotini

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου - Διακεκριμένοι ομιλητές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους υπό το πρίσμα της θεματικής «Revolution of Logic»

Tην επανάσταση της…λογικής φιλοδοξεί να φέρει στην πόλη το πρώτο TEDx Komotini (www.tedxkomotini.com) που θα γίνει στις 7 Μαίου, στο ξενοδοχείο Αrcadia.

Πίσω από την εκδήλωση βρίσκεται, μια ομάδα νέων ανθρώπων, διαφορετικών επαγγελματικών και εκπαιδευτικών προσανατολισμών, εμπνεύστηκαν από τις αρχές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού TED, τη διάδοση της γνώσης, της τεχνολογίας και των νέων ιδεών.

Ο χαρακτήρας της Κομοτηνής ήταν ένας από τους παράγοντες που τους ώθησε να οργανώσουν στην πόλη ένα TEDx event (ανεξάρτητη εκδήλωση που ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του TED).

«Η Κομοτηνή είναι ένα ψηφιδωτό διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία , που λειτουργεί με απόλυτη αρμονικότητα. Ακόμη, η παρουσία χιλιάδων φοιτητών , λόγω του Δημοκριτείου πανεπιστημίου, την καθιστά μια άκρως νεανική πόλη», δήλωσαν στο www.praktoreio-macedonia.gr, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Σταύρος Φανφάνης και Γιώργος Κεφαλίδης.

«Στο TEDxKomotini ονειρευόμαστε μια πόλη ανοιχτή που αγκαλιάζει τις προοδευτικές και καινοτόμες ιδέες, αποδέχεται την διαφορετικότητα και την έννοια της αλλαγής, προωθεί το πνεύμα της συλλογικότητας, αναπτύσσει την κριτική σκέψη, τον προβληματισμό, παρακινεί την κοινωνία προς την εθελοντική δράση και ευαισθητοποιείται και κινητοποιείται γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά και μη ζητήματα», τόνισαν.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους υπό το πρίσμα της «Επανάστασης της Λογικής» «Revolution of Logic», που είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης. Mέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζίκας, το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Μητακίδης, ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν,ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Νίκος Θεοδωράκης, η digital influencer Νεφέλη Γεωργαλά,ο εικαστικός και cultural manager Δημήτρης Μηχάλαρος, o ταξιδευτής, Ηλίας Βροχίδης, η σύμβουλος Storytelling σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Αγάθη Δαρλάση και o αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης.

«Το TEDx Komotini το αγκάλιασε όλη η κοινωνία της Ροδόπης, και το βλέπουμε ποικιλοτρόπως, και μέσω των πάρα πολλών πραγματικά αιτήσεων εθελοντών που είχαμε, μέσω της κίνησης των εισιτηρίων (έχει ήδη πωληθεί το 75%) και φυσικά μέσω των χορηγών μας, όπου μιλώντας για μία διοργάνωση αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενη, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες για να μπορέσει να υλοποιηθεί», υπογράμμισαν ο Σταύρος Φανφάνης και ο Γιώργος Κεφαλίδης.

Χτες έγινε η πρώτη συγκέντρωση των εθελοντών του event, στην πλατεία Ειρήνης , στην Κομοτηνή, όπου ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες τους. Μετά εθελοντές και διοργανωτές και φυλλάδια στον κόσμο της πόλης για να ενημερώσουν για την εκδήλωση.