Skip to main content

Την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Κουφάλια διεκδικεί ο Καράογλου

Προτείνει να αξιοποιηθεί για τη στέγαση του Κ.Ε.Ε.Κ. το υπάρχον κτηριακό απόθεμα στην περιοχή

Την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα Κουφάλια του δήμου Χαλκηδόνος διεκδικεί ο Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Υποστηρίζοντας την πρότασή του, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προτείνει να αξιοποιηθεί για τη στέγαση του Κ.Ε.Ε.Κ. το υπάρχον κτηριακό απόθεμα στην περιοχή, όπως είναι για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ, του Εργαστηριακού Κέντρου και του ΔΙΕΚ Κουφαλίων, που ήδη λειτουργούν. Επιπλέον υπάρχει η υποδομή της Επαγγελματικής Στέγης Κουφαλίων, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα.

Όπως εξηγεί ο κ. Καράογλου: «Υπάρχουν δηλαδή οι κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως εκπαιδευτικό κτήριο, με επάρκεια αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων και επάρκεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στα εργαστήρια. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ υπάρχει σύνδεση και πρόσβαση στα εκπαιδευτικά κτήρια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», αφού η περιοχή εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια και με τη στάση να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα Κουφάλια θα στείλει το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση αγκαλιάζει με πράξεις την ελληνική περιφέρεια, κάνοντας το πρώτο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλη την επικράτεια».