Skip to main content

To χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης.........

Εξ ου και οι αποχωρήσεις από το «στρατόπεδο» που είχε δημιουργήσει, για να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχθηκε μετά το ξέσπασμα του γνωστού σκανδάλου

Πάει καιρός που εδώ από την Voria.gr έχουμε προειδοποιήσει ότι η κινεζική Fosun βρίσκεται σε φάση αναχωρητισμού από την Ελλάδα. Οι ενδείξεις επ αυτού είναι πολλές και μόλις προχθές, ήρθε να προστεθεί μια ακόμα: Η εταιρεία δεν κατέθεσε τελικώς προσφορά για την άδεια της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Όπως σας είχαμε προαναγγείλει.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία εμφανίστηκε μόνο η πλευρά Βαρδινογιάννη, μέσω τους εκπροσώπου της (Γ. Τανισκίδη). Πληροφορίες της αγοράς μάλιστα εκτιμούν ότι είναι πιθανό η προσφορά που κατατέθηκε να έχει μεγάλο discount, αφού είναι και η μοναδική. Για την ιστορία, θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι εκτός από τους Κινέζους, στη διαδικασία δεν προσήλθαν και οι Κύπριοι της Element. Για έναν λόγο: Δεν βρήκαν τα λεφτά.

Σε ό,τι αφορά και πάλι στην Fosun, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν άλλη μια πρόβλεψη: Η Fosun δεν θα εμφανιστεί ούτε στο project του Ελληνικού. Κι ας υποστηρίζει το αντίθετο η πλευρά Λάτση. Θα έχει ενδιαφέρον για το ποιος στο τέλος θα δικαιωθεί.

Η Fosun πάντως φέρεται να μετρά μεγάλες απώλειες από τον γρίφο της Folli Follie που αποδεικνύεται δύσκολος. Εξ ου και οι αποχωρήσεις από το «στρατόπεδο» που είχε δημιουργήσει, για να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχθηκε μετά το ξέσπασμα του γνωστού σκανδάλου. Όπως η παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου FF, ο διεθνής οίκος Rothschild.