Skip to main content

Το μνημείο για τον... Σόιμπλε και το μέικ-απ του Μακρόν

Οι δωροδοκίες πολιτικών στην Τουρκία, τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και οι νέες συνδικαλιστικές ρυθμίσεις για την κήρυξη απεργίας.

Το έλα να δεις γίνεται στην Τουρκία με τις δωροδοκίες πολιτικών, όπως αποκαλύπτεται από συζητήσεις στην Βουλή. Μπροστά τους, οι δικοί μας είναι μαθητούδια.

Γερμανική εφημερίδα έγραψε για τον Σόιμπλε ότι είναι γνωστός για το καυστικό του χιούμορ. Κάποια μέρα θα του στήσουν μνημείο στην Ελλάδα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το ότι ανάγκασε τη χώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, φέρεται να είπε.

Καλά, για το μνημείο δεν τον αποκλείω. Εδώ στήσαμε μνημείο για τους… νεκρούς αγωνιστές της ΕΡΤ (!) στον Σόιμπλε θα κολλήσουμε; [Να το βάλουμε δίπλα στου Κεμάλ, τι λες δήμαρχε;]. Αυτό το «η χώρα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» δεν κατάλαβα. Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις; Ότι γιγαντώθηκε το Δημόσιο, ή ότι πάμε 100 χρόνια πίσω σε σοβιετικές καταστάσεις; Κάπου μπερδευτήκαμε με την ερμηνεία των εννοιών.

Και με την ευκαιρία, να θυμίσω στον Κοντονή ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την "Οκτωβριανή Επανάσταση". Μη περάσει έτσι η επέτειος χωρίς μεγαλειώδεις εκδηλώσεις, για να τιμήσουμε τους άνδρες που αλυσόδεσαν λαούς για 80 χρόνια… Μπορεί να θυμώσει κι ο Μαδούρο με τον Κιμ Γιονκ Ουν. Να αναλάβει ο Τόσκας τη διοργάνωση μιας παρέλασης με τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων. Δεν είναι άσχημη ιδέα.

Με την αναμενόμενη αξιολόγηση ρυθμίζονται συνδικαλιστικά θέματα. Προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί μία απεργία, θα πρέπει να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων. Επίσης, θα προβλέπεται η επανεξέταση των προνομίων των συνδικαλιστών. Μην απορήσει κανείς, που θα ψηφίσει τέτοια μέτρα η Αριστερά. Είναι υπέρ των παρανόμων απεργιών, όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, και τις απαγορεύει ως κυβέρνηση.

Έγινε ποτέ απεργία στην ΕΣΣΔ ή σε οποιαδήποτε σοβιετική χώρα; Ακούσατε ποτέ για απεργία στην Βόρεια Κορέα, ή στην Κούβα; Το επιχείρημα είναι πως σε… φιλεργατικά καθεστώτα δεν νοούνται απεργίες. Γι’ αυτό και ο Κατρούγκαλος -κατά δήλωσή του κομμουνιστής- τσάκισε τους μικροσυνταξιούχους, για να οικοδομήσει σε υγιείς βάσεις τον υπαρκτό σοσιαλισμό, κι όχι πάνω σε καπιταλιστικά θεμέλια. Αμ, πως!

Οι Γάλλοι πλήρωσαν 26.000 ευρώ για το μεικ-απ του Μακρόν, σε ένα τρίμηνο,και ποιος ξέρει πόσοι τόνοι θα χρειαστούν ακόμη μέχρι το τέλος της θητείας του. Σας τόπα πολύ πριν από τις εκλογές, ότι ο άνθρωπος είναι περιβόλι. Και μ’ αυτόν ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη. Πού να φανταστεί κανείς ότι εννοούσε πως θα υποχρεώσει τους Ευρωπαίους να βγαίνουν στους δρόμους με μεικ-απ.