Skip to main content

Το παίρνει πάνω του ο Παπανδρέου για τους περιφερειάρχες

Το παιχνίδι των εκλογικών εντυπώσεων και το μήνυμα του πρωθυπουργού στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.
Σε σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται για τον Γιώργο Παπανδρέου η επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει η εκλογική μάχη του Φθινοπώρου να λάβει χαρακτήρα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όσα ονόματα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες ως πιθανά να τεθούν επικεφαλής των περιφερειακών ψηφοδελτίων είναι στον αέρα και δεν έχουν λάβει την πρωθυπουργική έγκριση.

«Ασχοληθείτε με τους δήμους και για τους περιφερειάρχες θα σας πω εγώ», είναι το μήνυμα που έχει στείλει ο Γιώργος Παπανδρέου στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.

Ο πρωθυπουργός, επειδή ξέρει ότι το "παιχνίδι" των εκλογικών εντυπώσεων θα κριθεί στην περιφέρεια, σκοπεύει να ρίξει "βαριά" ονόματα στην μάχη, ώστε να περάσει τον "σκόπελο" της αναμέτρησης με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Ωστόσο εκείνο που θέλει να αποφύγει σε μια τέτοια περίπτωση είναι να μην περάσει το μήνυμα της "πολιτικοποίησης" των εκλογών με την έννοια του ορόσημου για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης.

Επίσης το "ποια  πρόσωπα" θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από αυτούς που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και από τον "χαρακτήρα" που θα προσδώσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην αναμέτρηση. Μέχρι στιγμής θετικά αξιολογούν στο Μέγαρο Μαξίμου το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει περιγράψει ως "δημοψήφισμα" για την κυβερνητική πολιτική το αποτέλεσμα των εκλογών του Φθινοπώρου.

«Αυτό δείχνει ότι οι αντίπαλοί μας είναι σε χειρότερη θέση», επισημαίνουν με νόημα κυβερνητικοί παράγοντες.