Skip to main content

Το παιχνίδι δεν έχει τελειωμό στο Χωριό των Ξωτικών του Αστερόκοσμου

Ξωτικά και βοηθοί του Άη Βασίλη ετοιμάζουν ένα σωρό εκπλήξεις για τους μικρούς (και τους μεγάλους) επισκέπτες του Χωριού των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών!

«Ωπ! Ένα μικρό παιδάκι... Γεια σου μικρό παιδάκι! Πώς σε λένε; Ήσουν καλό παιδί φέτος; Έλα να γράψεις γράμμα στον Άη Βασίλη!», λέει η σκανδαλιάρα βοηθός.

Πιο δίπλα ο Άγιος Βασίλης γελά, κάθεται στο θρόνο του κοντά στο τζάκι και φωτογραφίζεται με τα άλλα παιδιά. «Χοχοχο, τι δώρο θέλεις να σου φέρω; Τη Μπάρμπυ που τραγουδά; Ά! Η Μπάρμπυ είναι φίλη μου. Είναι λίγο περίεργη βέβαια, αλλά τι να κάνεις...».

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη, που στεγάζει και το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο είναι φιλόξενο και ζεστό και μόλις πλησιάσει κάποιο παιδάκι στην πόρτα του, αμέσως οι βοηθοί του Άη Βασίλη του συστήνονται και το προσκαλούν μέσα για να γράψει γράμμα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα σπιτάκια, του Χωριού των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών που χτίστηκε στον φετινό Αστερόκοσμο. Τα παιδάκια, μαζί με τους γονείς μπαίνουν στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ και ξαφνικά μεταφέρονται σε έναν κόσμο παραμυθένιο, γιορτινό, μακρυά από κάθε έγνοια της καθημερινότητας. Εδώ όλα είναι πολύχρωμα και μαγικά. Στα σπιτάκια των Ξωτικών, όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να συμβούν και τα παιδιά έχουν κάθε περιθώριο να αφήσουν τη φαντασία τους να τρέξει ελεύθερη και να πιστέψουν στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ας δούμε, όμως, ποιες άλλες εμπειρίες μπορούν να ζήσουν τα παιδιά στο κάθε σπιτάκι των Ξωτικών.

Η κουζίνα του Άη Βασίλη!

Ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται τη σωστή διατροφή για να διατηρήσει την πλούσια, μεγαλόπρεπη κοιλιά του! Βοηθοί και ξωτικά του μαγειρεύουν νυχθημερόν πεντανόστιμες συνταγές και μαθαίνουν στα παιδιά τους κανόνες μιας υγιεινής διατροφής. Ποιος δεν θέλει να μάθει να φτιάχνει κουλουράκια με τζίντζερ και λάιμ; Οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κουζίνα του Άη Βασίλη και να φτιάξουν πρωτότυπες υγιεινές συνταγές. Το μενού κάθε μέρα αλλάζει με μια νέα συνταγή, γλυκιά ή αλμυρή από τον σεφ του Άη Βασίλη. Η συνταγή γράφεται στον μαυροπίνακα έξω από το σπιτάκι και όλες οι μαμάδες τη φωτογραφίζουν, αφού τα παιδιά θα τις ζητήσουν ξανά και ξανά.

Το Ραφτάδικο των Ξωτικών!

Τα Ξωτικά είναι δημιουργικά πλάσματα! Έχουν πολλή φαντασία και γι΄αυτό είναι οι κατάλληλοι για να μάθουν στα παιδάκια να φτιάχνουν όμορφες κατασκευές, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ, να ντύνουν κούκλες ή ακόμα και να φτιάχνουν τις δικές του κούκλες, από ύφασμα και απλά υλικά. Τα παιδιά δημιουργούν με υφάσματα, χρώματα και πολλή πολλή φαντασία.

Το σπιτάκι που... αλλάζει!

Άλλοτε ζωγραφιές, άλλοτε κατασκευές, άλλοτε παράξενα και πρωτότυπα εργαστήρια, αυτό το σπιτάκι τα παιδιά δεν θα το βαρεθούν ποτέ! Κάθε μέρα και μια καινούρια δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες του Χωριού των Ξωτικών. Εκεί θα δούμε να φτιάχνονται διακοσμητικές κατασκευές από μακαρόνια, ή χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη: ένα ζυμάρι με αλεύρι, αλάτι και νερό. Άλλοτε, το «σπιτάκι που αλλάζει» θα μεταμορφωθεί σε παρασκήνια, για την πασαρέλα που θα κάνουν τα παιδιά με ρούχα των Ξωτικών που θα φτιάξουν μόνα τους!

Όμως, μιας και οι δραστηριότητες για τα παιδιά δεν είναι ποτέ αρκετές, τα σπιτάκια του Χωριού με τα Ξωτικά τους δεν είναι τα μόνα που θα προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Αν είστε τουρίστες στο χωριό των Ξωτικών, θα δείτε δεκάδες εκδηλώσεις, που η ομάδα του Αστερόκοσμου έχει ετοιμάσει για εσάς. Χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο σκιών Καραγκιόζη, ακροβατικά, καράτε, χριστουγεννιάτική πασαρέλα και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ, για να είστε προετοιμασμένοι όταν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Χωριό των Ξωτικών!