Skip to main content

Το πραγματικά μεγάλο «στοίχημα» της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που τους ενώνουν.

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετακόμισης των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στα νέα κτήρια, στο Μοσχάτο. Στο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση – κυρίως για λόγους εντυπώσεων – μεταξύ του νυν προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην πρόεδρο, Βαγγέλη Μεΐμαράκη, έβαλαν μπρος το project της μετακίνησης που θα  διαρκέσει 15 μέρες. Επισης ψάχνουν λεφτά για να πληρώσουν τα ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτηρίου που τους φιλοξενεί σήμερα, επί της λεωφόρου Συγγρού, για να μην φύγουν περίπου σαν ...κλέφτες. Κι αυτό θα είναι ίσως το πιο δύσκολο από όλα τα εμπόδια που έχουν να υπερπηδήσουν, πολιτικά και μη.

Την ίδια ώρα, στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που τους ενώνουν. Η διαφορά τους, δεν έγκειται μόνο στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος του ενιαίου σχήματος. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια μερική σύγκλιση απόψεων, που ίσως τελικά τους επιτρέψει να βαδίσουν μαζί μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, τίποτα προς το παρόν, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες.

Αλλά και τα νέα σχήματα που δημιουργούνται τελευταία, τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα, η συμμαχία του κ. Χάρη Θεοχάρη, πρώην βουλευτή του Ποταμιού, με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να πνέει τα λοίσθια. Η απήχηση της ήταν μικρή και ως γνωστόν «η φτώχεια, φέρνει γκρίνια...».