Skip to main content

Το πρόγραμμα της Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με Μπουτάρη

Η συνάντηση της Φώφης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχει στόχο να υπενθυμίσει ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς ήταν αυτός που στήριξε τον Μπουτάρη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πρόκειται να συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπου στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά θα συζητήσει με τους δημάρχους, με βασικό θέμα στην ατζέντα τις επικείμενες αλλαγές τις οποίες σχεδιάζει για την αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μέσω του νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι”.

Η συνάντηση της Φώφης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχει στόχο να υπενθυμίσει ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς ήταν αυτός που στήριξε τον Μπουτάρη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2010 και του 2014. Σε αντιδιαστολή με την πρόσφατη, όψιμη στήριξη που παρείχε στον κυρ Γιάννη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν στο ΚΙΝ.ΑΛ. διεμβολισμού του χώρου της κεντροαριστεράς.

Μετά τον δήμαρχο η Φώφη θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μια κίνηση με την οποία η πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ. θέλει να υπογραμμίσει τη στήριξή της προς τους αστυνομικούς, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοί τους το βράδυ του Σαββάτου από ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίοι επιχείρησαν με ρίψη μολότοφ να κάψουν κλούβα των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, το πρωί, η Φώφη πρόκειται να επισκεφθεί τον γυναικείο συνεταιρισμό στον Άγιο Αντώνιο, του δήμου Θέρμης. Η επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Θα κλείσει με την ομιλία της στη νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα γίνει στις 7 το βράδυ της Δευτέρας, στο Grand Hotel. Ενδιαμέσως, το απόγευμα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. θα έχει συναντήσεις με στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Οι συζητήσεις με τα στελέχη θα αφορούν την οργανωτική συγκρότηση του ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς και την προετοιμασία για τις εκλογές (συνδυασμοί) αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.