Skip to main content

Το Thessaloniki Food Festival στο πλευρό της «Μέλισσας»

Φιλανθρωπικό brunch πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 16.00, στο The Μet. Θα παραστεί η γνωστή chef, Ελένη Ψυχούλη.

Συνταγές με γεύσεις και αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας από το βιβλίο «Με…Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: Ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων», από τους συγγραφείς Μαρία Στικούδη, Ελένη Μαλούπα, Διαμάντω Λάζαρη και Νίκο Κρίγκα, θα παρουσιάσει ο chef, Δημήτρης Τσανανάς, σε φιλανθρωπικό brunch που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, με στόχο την ενίσχυση του Σωματείου-Ορφανοτροφείου Θηλέων «η Μέλισσα».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 16.00, στο ξενοδοχείο The Μet, και έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης σωματείων που σχετίζονται με τα παιδιά, που καθιερώθηκε από το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η γνωστή chef, Ελένη Ψυχούλη, θα αναφερθεί στη διατροφική αξία και στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, ενώ θα υπάρξει και μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Χρήστου Σώκου.

Το μενού θα περιλαμβάνει:

Ομελέτα με κάπαρη και μάραθο
Πατατοσαλάτα με  τόνο και pesto κάπαρης-μαϊντανού
Κεφτεδάκια τηγανιτά με ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με μαντζουράνα και ξύσμα λεμονιού
Κρέμα γιαούρτι με μαστίχα Χίου και γλυκά του κουταλιού
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια στο φούρνο με ντομάτα και θρούμπι
Φέτες από φρέσκα φρούτα με σιρόπι από φλισκούνι
Κομπόστα με αποξηραμένα βερίκοκα αρωματισμένα με τσάι του βουνού
Κοτόπουλο με μανιτάρια, καρότα και κρέμα με κρόκο Κοζάνης.