Skip to main content

Τουρκικές Αρχές για Τζιτζικώστα: Το όνομά του έμοιαζε με άτομο που έχει απαγόρευση εισόδου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας «φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές Αρχές, λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε»

Δεν φτάνει που οι Τούρκοι προκάλεσαν μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο, αλλά τώρα... πουλάνε και τρέλα: σχετικά με την πρωτοφανή απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έμεινε για ώρες κρατούμενος σε ένα γραφείο στο λιμάνι της Σμύρνης, οι τουρκικές Αρχές ισχυρίστηκαν ότι ήταν... απόρροια τεχνικού προβλήματος!

Επικαλούμενο πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με τις ταυτότητες άλλων επιβατών κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, «φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές Αρχές, λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με το όνομα ατόμου που είχε περιορισμό εισόδου».

Διαβάστε ακόμη: Τζιτζικώστας - Οι Τούρκοι ήραν την απαγόρευση εισόδου στη Σμύρνη αλλά επιστρέφω στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», «οι τοπικές Αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος μπορεί να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο κ. Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις Αρχές ότι δεν θα εισέλθει στη χώρα».