Skip to main content

Τούρκοι επισκέπτες στο Νικηφόρο Δράμας

Το παλιό υδραγωγείο (τουρκικής κατασκευής) του Νικηφόρου Δράμας επισκέφθηκε χθες πολυμελής ομάδα Τούρκων τουριστών, που πραγματοποιούν πολυήμερη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα.
Το παλιό υδραγωγείο (τουρκικής κατασκευής) του Νικηφόρου Δράμας επισκέφθηκε χθες πολυμελής ομάδα Τούρκων τουριστών, που πραγματοποιούν πολυήμερη εκδρομή στη βόρεια Ελλάδα. 

Οι Τούρκοι επισκέπτονται τόπους στους οποίους είχαν γεννηθεί και ζήσει οι πρόγονοί τους, πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ως ένα είδος «προσκυνήματος».

Η περιοχή της Δράμας είχε ξεχωριστή σημασία για τους Τούρκους των περασμένων αιώνων, καθώς εκεί έζησε και σκοτώθηκε ο λαϊκός τους ήρωας Χασάν και το παλιό υδραγωγείο – γεφύρι στο δήμο Νικηφόρου συνδέεται με τη δράση του.

Οι εκδρομείς ήλθαν σε επαφή με ντόπιους κατοίκους, σε καφενείο του χωριού, αναζητώντας ίχνη και ξεχασμένες επαφές των παππούδων τους στο δήμο Νικηφόρου.
Το γκρουπ, ύστερα από τη σύντομη στάση στο Νικηφόρο, αναχώρησε για το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ έχει προγραμματίσει επισκέψεις και σε νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.