Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟ 2018

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι πρέπει μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία να λάβουν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις.

Κρίσιμη χρονιά μπορεί να είναι το 2018 για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενημερώνοντας την επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι πρέπει μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία να λάβουν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό - γι' αυτό και χρειάζεται να σχηματιστεί "κυβέρνηση" (στα Κατεχόμενα) το συντομότερο.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, το 2017 ήταν μια χρήσιμη χρονιά για την Κύπρο, ενώ σημείωσε ότι κατέβαλαν προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Υπάρχει απαισιοδοξία για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην ΤΔΒΚ. Ελπίζω να αφήσουν στην άκρη δηλώσεις όπως "δεν πάμε για συμμαχία" και να σχηματιστεί κυβέρνηση. Και εμείς να κάνουμε τα βήματά μας σχετικά με την ΤΔΒΚ, αλλά και την απόφαση για το τί θα κάνουμε με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει να την λάβουμε μαζί» ανέφερε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ