Skip to main content

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: Γάμος και τεκνοθεσία πηγαίνουν μαζί

«Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε ερώτηση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών που του τέθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Τσιόδρας είπε πως, «έρχονται πράγματι μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες. Το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων», που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε πως όλη η κουβέντα γίνεται «ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει καν».

«Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος», ανέφερε, ενώ ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, είπε πως, «ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας».

«Περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί», ήταν η απάντησή του κ. Τσιόδρα για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ σε ανάλογη ερώτηση για την τεκνοθεσία σημείωσε: «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».