Skip to main content

Τζιχαντζιστής με θητεία στη Συρία ο εκτελεστής της Χανιώτης Χαλκιδικής

Μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας τον κατατάσσουν στους κύκλους των μαχητών της Αλ Νούσρα - Κρατείται για τη διπλή δολοφονία σε μπαρ των Σκοπίων

Μαχητής της οργάνωσης Αλ Νούσρα, το πρώην ισχυρό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ήταν σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, ο 32χρονος που ταυτοποιήθηκε από τις ελληνικές διωκτικές αρχές ως ο εκτελεστής της Χανιώτης Χαλκιδικής.

Μετά τη σύλληψή του στις 8 Αυγούστου κρατείται από τις αρχές του γειτονικού κράτους για συμμετοχή σε διπλή δολοφονία σε μπαρ στην αλβανική περιοχή της πόλης των Σκοπίων. Μετά την ανακοίνωση της ασφάλειας Πολυγύρου για την ταυτοποίηση του 32χρονου ως του κατηγορούμενου για την εκτέλεση του 39χρονου αρχηγού της ομάδας Ντουγκάντζικ (Καταστηματάρχες) σε βίλα της Χαλκιδικής, που έγινε με την επιβεβαίωση του DNA τον περσινό Σεπτέμβριο οι αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους τρομάζουν.

Διαβάστε ακόμα: Πώς εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη εκτέλεση στη Χανιώτη Χαλκιδικής

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα στα Σκόπια αναφέρουν ότι ο 32χρονος επέστρεψε από τη Συρία, όπου συμμετείχε στο Μέτωπο της Αλ Νούσρα συμμετέχοντας ενεργά στον εμφύλιο όπου πολέμησε στις τάξεις της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης. Μάλιστα πριν την ένταξή του στους τζιχαντιστές της Συρίας, είχε άλλο επώνυμο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποδίδονται σε πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Βόρειας Μακεδονίας. Το ερώτημα είναι πώς κατάφερε να εισέλθει στην Ελλάδα αλλά και να επιστρέψει στη Βόρεια Μακεδονία μετά το έγκλημα της Χανιώτης τον περσινό Ιούλιο εάν ήταν γνωστή η δράση του στις αρχές της γειτονικής χώρας.

Ο 32χρονος κατηγορείται ότι εκτέλεσε στη Χανιώτη με 19 σφαίρες τον 39χρονο Όκι, που ήταν αρχηγός της ομάδας «Καταστηματάρχες». Συνελήφθη από την ειδική ομάδα αντι-μάφια «Τίγρεις» της Βόρειας Μακεδονίας για τη διπλή δολοφονία στο «Σούσι μπαρ» των Σκοπίων τον περσινό Μάρτιο, όπου εκτελέστηκε ο έτερος αρχηγός της ίδιας ομάδας 39χρονος Ζίλα και ακόμη ένα μέλος της. Θεωρήθηκε ότι τα δύο εγκλήματα με στόχο την κορυφή της συγκεκριμένης ομάδας έγιναν μετά τη δολοφονία του αρχηγού της έτερης μαφιόζικης ομάδας «Μπελανόκα» στην Πρίστινα του Κοσσόβου. Πριν τη σύλληψη του 32χρονου είχε επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του με τα στοιχεία που είχαν στείλει στα Σκόπια οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου που χειρίστηκαν την υπόθεση της έρευνας, καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του από το όπλο που βρέθηκε κοντά στο σημείο της άγριας δολοφονίας.

Ωστόσο παραμένει άγνωστος ο συνεργός του, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητείται, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει την εμπλοκή και εκείνου σε ισλαμική οργάνωση. Η ασφάλεια Πολυγύρου που χειρίστηκε την έρευνα σε συνεργασία με τη δίωξη ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της οποίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομάδας «Τίγρεις» στους Ευζώνους, έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του που βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο στα χέρια του εισαγγελέα Χαλκιδικής. Μάλιστα έχει ήδη διαβιβαστεί αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα, εφόσον βέβαια εκτίσει τις ποινές που θα του επιβληθούν στη χώρα του.