Skip to main content

UEFA: Έρευνα για ενδεχόμενο χειραγώγησης δύο αγώνων στα προκριματικά του Conference League

Έχει ανοίξει φάκελος για τις αναμετρήσεις της Αλασκέρτ με αντίπαλο την Άρσεναλ Τιβάτ και της Ρίγας (RFS) κόντρα στη Μασεντονίγια

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι άνθρωποι της UEFA, καθώς δύο παιχνίδια του Conference League χαρακτηρίζονται ύποπτα χειραγώγησης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Athletic, το διοικητικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας έχει ανοίξει φάκελος για τις αναμετρήσεις της Αλασκέρτ με αντίπαλο την Άρσεναλ Τιβάτ και της Ρίγας (RFS) κόντρα στη Μασεντονίγια.

«Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική της, η UEFA απέχει από το να σχολιάζει έρευνες ή ακόμη και την ύπαρξη πιθανών ερευνών για υποτιθέμενους χειραγωγημένους αγώνες, ώστε να μη θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες έρευνας. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες κατά των χειραγωγημένων αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η UEFA παρέχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης στις εθνικές της Ομοσπονδίες και, ειδικότερα, στο δίκτυο των Αξιωματικών Ακεραιότητας που διορίζονται σε κάθε εθνική Ομοσπονδία», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσημη θέση επί του θέματος πήρε και η λετονική Ρίγας (γνωστή επίσης ως RFS), η οποία ξεκαθάρισε: «Ο σύλλογός μας θέτει πάντα μόνο τα υψηλότερα στάνταρ εντός και εκτός γηπέδου. Οι αρχές της ακεραιότητας είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Πάντα αποδεικνύουμε τα πάντα στο γήπεδο. Τα δύο ματς με τη Μασεντονίγια, που κερδίσαμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από την πλευρά μας. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε».