Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Η ΝΔ μονόδρομος για την ανάδειξη της χώρας ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ανάπτυξης

Ο βουλευτής ανέφερε ότι εν μέσω διεθνούς αναταραχής και αύξησης πληθωρισμού η ελληνική οικονομία καλείται να αντιμετωπίσει δραματικές προκλήσεις.

Εκδήλωση με θέμα «Η επιχειρηματικότητα στην Ελληνική Περιφέρεια» πραγματοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος στο Ωραιόκαστρο.

Ο βουλευτής ανέφερε, ότι εν μέσω διεθνούς αναταραχής και αύξησης πληθωρισμού η ελληνική οικονομία καλείται να αντιμετωπίσει δραματικές προκλήσεις. Το υψηλό κόστος καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, είναι ένα δυσβάστακτο βάρος για όλους τους Έλληνες, ακόμη και μεσαίων εισοδημάτων, τόνισε. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης μέχρι στιγμής καλύπτουν τους οικονομικά πιο αδύναμους, στοχεύουν την αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Βαρτζόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα υπάρξει συντονισμένη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα επιτρέψει τον ερχόμενο χειμώνα την συνολική και δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να έχει αναπτυξιακή πορεία υποστήριξε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πολλά στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της και θα συνεχίσει να παράγει έργο μέχρι να ολοκληρώσει την θητεία της. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του στην Βουλή για την οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα: την δημιουργία μια ενιαίας κοινωνικής υπηρεσίας και ενός υγειονομικού και προνοιακού συστήματος, που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών χωρίς οιανδήποτε δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. Βαρτζόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, όπως απέδειξε η πρόσφατη παρουσία του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Αναφερόμενος στην όξυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία υπογράμμισε, ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας την καθιστά άτρωτη από οιαδήποτε εξωτερική απειλή. Ο Βουλευτής εξέφρασε την άποψη, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια σωστή πολιτική διεκδικητικού πατριωτισμού, ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και των Σκοπίων είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αλβανία και της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια και ζήτησε να επεκταθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η αλιευτική μας ζώνη στο Αιγαίο στα 12νμ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. καταλήγοντας την ομιλία του κάλεσε το ακροατήριο να δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας χαρακτηρίζοντας αναντικατάστατη την Νέα Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Θεοτόκης Κλεόβουλος, που με βιωματικό τρόπο ανέδειξε την δραματική θέση, στην οποία περιήλθε το ελληνικό επιχειρείν την εποχή των μνημονίων και της Κυβέρνησης της Αριστεράς.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης και ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης.