Skip to main content

Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους στη Νίκαια-Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο 3ο νεκροταφείο Αθηνών - Αποτρόπαιες οι αντισημιτικές πράξεις αναφέρουν τα κόμματα.

Αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η βεβήλωση εβραϊκών τάφων από αγνώστους την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαΐου, στο 3ο νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια.

Οι βάνδαλοι έσπασαν τις επιτύμβιες πλάκες των τάφων και στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο, ενώ τους βανδαλισμούς εντόπισε το πρωί του Σαββάτου ο φύλακας του νεκροταφείου.

Να σημειωθεί πως οι αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Καταδίκη των βεβηλώσεων από τον πολιτικό κόσμο:

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την βεβήλωση των εβραϊκών τάφων και τις αποτρόπαιες εν γένει αντισημιτικές πράξεις.

«Η βεβήλωση στο Εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου της Νίκαιας προκαλεί αποτροπιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο αντισημιτισμός, όπως και κάθε είδους ρατσισμός, δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε τη διασπορά φυλετικού μίσους από τους νοσταλγούς του Χίτλερ» καταλήγει.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τους χθεσινούς βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Τμήμα του 3ου Νεκροταφείου στη Νίκαια. Η χθεσινή βεβήλωση δεν πρόκειται, δυστυχώς, για μεμονωμένο γεγονός, αφού τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά βανδαλισμών σε εβραϊκούς τάφους και μνημεία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος» αναφέρει από την πλευρά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι ευθύνη της αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να οδηγήσει τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού από όπου και αν αυτή προέρχεται», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Mε αισθήματα αποτροπιασμού το Ποτάμι καταδικάζει απερίφραστα την πράξη βεβήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό τμήμα του Γ΄ Νεκροταφείου Νίκαιας, το πρωί της 4ης Μαΐου 2018» επισημαίνει το Ποτάμι.

«Η εμπάθεια, η άγνοια και η στρέβλωση της πραγματικότητας, οδήγησαν άφρονα άτομα σε μια βδελυρή πράξη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των συμπατριωτών μας Εβραίων. Δυστυχώς, ακόμα και στον 21ο αιώνα, οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός δεν έχουν εξαλειφθεί παρά τα όσα ειδεχθή διαπράχτηκαν, ιδίως τον 20ο αι., εναντίον τους» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Το Ποτάμι ζητεί τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, που απολύτως τίποτε το κοινό δεν έχουν με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τον πολιτισμό του».