Skip to main content

Βόμβα μεγατόνων στη Ρεάλ: Τέλος από τον πάγκο ο Ζιντάν!

Ο «Ζιζού» συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί

«Βόμβα» μεγατόνων... έπεσε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο των «μερένγκες».

Πέντε ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Champions League με τη «Βασίλισσα», ο Γάλλος προπονητής, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη από την πλευρά του ή, από τη διοίκηση, γνωστοποίησε στα μέσα ενημέρωσης ότι από τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου.

Ο «Ζιζού» συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, δυόμιση χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα είχε αναλάβει τον Ιανουάριο του 2016 αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ.

Στις περίπου 900 ημέρες που ακολούθησαν πανηγύρισε τα πάντα με τους «μερένγκες»: 3 Champions League, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, όντας ο δεύτερος προπονητής στην Ιστορία του συλλόγου με τους περισσότερους τίτλους πίσω από τον Μιγκέλ Μουνιόθ.

«Πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο και για εμένα και για τους παίκτες. Σκέφτομαι ότι αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να νικά και χρειάζεται μια αλλαγή, κάτι νέο. Να αναλάβει ένας άλλος προπονητής με τις δικές του μεθόδους», είπε αρχικά ο Ζιντάν ανακοινώνοντας ο ίδιος την απόφαση που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

«Δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Θα είμαι πάντα κοντά σε αυτή την ομάδα, όλη τη ζωή μου. Η Ρεάλ μού έδωσε τα πάντα. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει παράλογο, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από όσα κάναμε αυτά τα τρία χρόνια είναι η σωστή απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να απορεί. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, επειδή ήταν πάντα στο πλευρό μου και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, ακόμα και στα άσχημα. Και τι να πω για τους παίκτες μου μετά από όσα κάναμε μαζί. Τους ευχαριστώ πολύ, αλλά κι αυτοί τώρα πρέπει να έχουν την ευκαιρία για αλλαγή. Οι παίκτες γνωρίζουν την απόφασή μου. Τους έστειλα μήνυμα και μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος» συμπλήρωσε ο Γάλλος.  

«Είναι μια φυσική εξέλιξη. Δεν σκεφτόμουν στη διάρκεια της σεζόν να φύγω. Δεν ψάχνω ομάδα. Είμαι κουρασμένος από την ένταση της δουλειάς αυτό το διάστημα εδώ» πρόσθεσε ακόμη.

O Zιντάν ρωτήθηκε για την καλύτερη και για την χειρότερη ανάμνηση που θα έχει από τη Ρεάλ. «Η καλύτερη ήταν η ημέρα που ο πρόεδρος με έφερε εδώ να παίξω. Ναι, κατακτήσαμε τα Champions League, αλλά το πρωτάθλημα ήταν η πιο σπουδαία στιγμή. Η χειρότερη ανάμνηση ήταν φέτος η ήττα στη ρεβάνς με τη Λεγανές για το κύπελλο. Δεν έχω λόγια για να την περιγράψω», είπε.

Ο Πέρεθ, που ήταν δίπλα του, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. «Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Ρεάλ. Μετά την κατάκτηση του Champions League είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Έμεινα άναυδος όταν μου ανακοίνωσε την απόφασή του. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά ξέρουμε πως όταν λέει κάτι, μένει σταθερός σε αυτό. Αν χρειάζεται ένα διάλειμμα ή ξεκούραση, μπορεί να τα έχει, τα αξίζει» τόνισε ο διοικητικός ηγέτης των Μαδριλένων.