Skip to main content

Η ιστοσελίδα του Αριστείδη Φωκά και οι φωτογραφίες με τον ΠΑΟΚ

Η νέα ιστοσελίδα του Αριστείδη Φωκά, η εκδήλωση του Κώστα Γιουτίκα για τον πατέρα του στη ΔΕΘ, τα συγχαρητήρια Ψωμιάδη στην Ευταξά και ο Τζιτζικώστας.

-Σε περίπου 20 μέρες θα είναι έτοιμη η νέα ιστοσελίδα του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά. Αυτές τις μέρες ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιμελούνται το φωτογραφικό υλικό, το οποίο –αν και νέος βουλευτής- είναι ογκώδες, όπως μαθαίνουμε. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις παρουσίες του σε διάφορες εκδηλώσεις και στις πολιτικές επισκέψεις του όλο αυτό το διάστημα που έχει τη βουλευτική ιδιότητα. Ξεχωριστή θέση θα έχουν πάντως οι φωτογραφίες που έχουν σχέση με την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Φωκάς όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ τις σωματειακές ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του, αλλά τις τονίζει με κάθε τρόπο. Εμείς αλιεύσαμε μια από τις σχετικές φωτογραφίες...

-Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, είναι γνωστό ότι είναι γιος του αείμνηστου δημάρχου, Νίκου Γιουτίκα. Τιμές στον πατέρα του, που έμεινε στη μνήμη όλων με τις καλύτερες αναμνήσεις, έχουν φροντίσει να κάνουν πολλοί φορείς, ειδικά στην περιοχή του πρώην δήμου Εχεδώρου και νυν Δέλτα, όπου άφησε σπουδαίο έργο ο Νίκος Γιουτίκας. Τώρα ήρθε η ώρα να τιμήσει και ο γιος τον πατέρα και ήδη ο Κώστας Γιουτίκας προετοιμάζει στην περίοδο της ΔΕΘ μια πολύ σημαντική εκδήλωση και ένα λεύκωμα για τον πατέρα του. Περισσότερα δε θα αποκαλύψουμε, αλλά να επισημάνουμε ότι η μεγαλύτερη τιμή στον πατέρα γίνεται μέσα από το έργο και την εν γένει πορεία του γιου. Και γι' αυτά ο Νίκος Γιουτίκας είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεται μεγάλη τιμή.

-Μπορεί πολλοί να έχουν διαγράψει στο μυαλό τους τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και να τον θεωρούν παρελθόν για τη ΝΔ, πλην όμως ο ίδιος παραμένει πολύ τυπικός στα κομματικά καθήκοντα ενός μέλους του κόμματος (με πολύ μεγάλη ιστορία πάντως σ' αυτό). Έτσι, φρόντισε γι' ακόμη μια φορά και παρά το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν τον εκφράζει όπως λέει, να στείλει συγχαρητήρια επιστολή στη νέα πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά. Ο κ. Ψωμιάδης είναι πάντα τυπικός και συνεπής οπότε κακώς κάποιοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την κίνησή του ως προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τους κομματικούς και το περιβάλλον Μητσοτάκη. Εξάλλου, ο προκάτοχος της κ. Ευταξά, Μηνάς Σαμαντζίδης, υπήρξε στο παρελθόν από τους στενούς συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη και αυτό διόλου συντέλεσε στην αποκατάσταση της ψυχρότητας στις σχέσεις του με την ηγεσία του κόμματος...

-Να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σκέφτεται ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, το 2019. Αυτό αποκαλύπτει και σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα. Ορισμένοι ήδη κάνουν λόγο για αλλαγή πλεύσης, όμως είναι προφανές ότι μέχρι το 2019 ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος και οι εξελίξεις τρέχουν με άπιαστους ρυθμούς, οπότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι τότε τι θα έχει μεσολαβήσει, που θα κάνει τον περιφερειάρχη να εκτιμήσει εάν θα παραμείνει στην τοπική πολιτική σκηνή ή θα μεταπηδήσει εκ νέου στην κεντρική. Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα είναι προφανές ότι ο κ. Τζιτζικώστας θεωρεί πως το πολιτικό του μέλλον για τα επόμενα χρόνια είναι στη Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό άλλωστε και έχει βάλει σε πρώτο πλάνο την παραγωγή έργου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και μια η ΔΕΘ και η παρουσία Μητσοτάκη στην πόλη, μια η συνεδρίαση των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, για το προσφυγικό, που διεκδίκησε, κέρδισε και διοργανώνει ο ίδιος αποτελούν τα πολύ βραχυπρόθεσμα στοιχήματα, η επιτυχία των οποίων άλλωστε θα αποτελέσει πολύ μεγάλο κέρδος για την πόλη.