Skip to main content

Βουλγαρία: Η προεκλογική εκστρατεία μόνον στα βουλγαρικά

Απορρίπτει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου που απαγορεύει να γίνεται η προεκλογική εκστρατεία στην μητρική γλώσσα

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας (BSP) δεν δέχεται τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου που απαγορεύει να γίνεται η προεκλογική εκστρατεία στην μητρική γλώσσα, επί του προκειμένου στα τουρκικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το σχέδιο τροποποίησης του νόμου που κατέθεσε ο βουλευτής Γκεόργκι Καντίεφ συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο Καντίεφ είχε προτείνει η προεκλογική εκστρατεία να γίνεται και σε άλλες γλώσσες με την προϋπόθεση να μεταφράζεται στα βουλγαρικά. Οι 30 από τους 31 βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση καταψήφισαν το σχέδιο του Καντίεφ.

Ο Καντίεφ είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από την πρόταση και πως μάλιστα κάποιοι βουλευτές ζήτησαν να αποπεμφθεί από το κόμμα.

Ήδη, χρηματικές ποινές επιβλήθηκαν στον Λουτφί Μεστάν, στον πρόεδρο του Κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (του τουρκικού, δηλαδή), η πλειοψηφία των μελών του οποίου είναι Τούρκοι, επειδή μίλησε στα τουρκικά κατά την περσινή προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές.

Ο Μακεδών