Skip to main content

Χριστούγεννα με... βουνά από σκουπίδια σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Ξεχείλισαν τα σκουπίδια και… η υπομονή των Θεσσαλονικέων μέσα στις γιορτές. Πού οφείλεται το πρόβλημα, σύμφωνα με τον γγ του δήμου Θωμά Ψαρρά.

Δέκτης έντονων παραπόνων από πολλούς αναγνώστες της έγινε η Voria.gr για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια τις τελευταίες μέρες, εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους δημιουργώντας μία εικόνα που μόνο τιμητική δεν είναι για την πόλη και μάλιστα εν μέσω των γιορτών. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης αλλά και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ικανοποιητική, σε αντίθεση με πολλά στενά και γειτονιές όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη και οι συνθήκες συχνά αφόρητες.

Η Voria.gr απευθύνθηκε στον Θωμά Ψαρρά, γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιου για την Καθαριότητα, ο οποίος εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ο οποίος το Σαββατοκύριακο λειτουργεί με περιορισμένο ωράριο, ενώ Δευτέρα και Τρίτη ήταν κλειστός λόγω των Χριστουγέννων. «Πράγματι υπήρξε θέμα λόγω του ΧΥΤΑ. Το πρόβλημα δημιουργείται διότι στις ημέρες των αργιών υπήρχε ένας όγκος σκουπιδιών που δεν μπορούσαμε να τον εναποθέσουμε κάπου. Από αύριο το πρωί που ο ΧΥΤΑ θα λειτουργεί κανονικά, θα φροντίσουμε η αποκομιδή να γίνει με πολύ εντατικούς ρυθμούς, με ενισχυμένο προσωπικό, ώστε να καθαρίσουν το ταχύτερο δυνατό τα σημεία που επιβαρύνθηκαν», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποψινές εικόνες, ενδεικτικά, από την περιοχή της Χαριλάου δεν θυμίζουν σε τίποτα μία ευρωπαϊκή πόλη που γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Και το όποιο ζήτημα με τη λειτουργία και τα ωράρια του ΧΥΤΑ, ακόμα και μέσα στις γιορτές, πρέπει να λυθεί για να μην επαναληφθούν αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες...

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας, μέχρι τις 9:30, στην περιοχή της Τούμπας η αποκομιδή δεν είχε ολοκληρωθεί.