Skip to main content

Ξεκαθαρίζει το θέμα της επίσκεψης Λαγκάρντ στην Αθήνα

Οι πληροφορίες που έρχονται από το γραφείο της στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επίσκεψης της στην Αθήνα το προσεχές διάστημα

Μπορεί να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα το θέμα που αναφέρεται σε πιθανή επίσκεψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται από το γραφείο της στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επίσκεψής της το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι υπάρχει, πράγματι, πρόσκληση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά δεν έχει προγραμματισθεί ακόμα τίποτα.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί μια επίσκεψη Λαγκάρντ αλλά από την άλλη θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα κάνει και δηλώσεις υπέρ νέων μέτρων ή νέου μνημονίου. Μέχρι να το διασφαλίσει, δεν πρόκειται να της στείλει και δεύτερη πρόσκληση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.  Αλλωστε, μετά την ψυχρολουσία της τελευταίας έκθεσης του ΔΝΤ, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το χρέος, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα θέλει να ακούσει το όνομα της για κάμποσο χρονικό διάστημα.