Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΚΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού μακαρόν στη Θεσσαλονίκη με 25 υποψηφίους που θα παρουσιάσουν 15 μακαρόν.

Τη γαστρονομική παράδοση και τη ζαχαροπλαστική της Γαλλίας θέλουν να τιμήσουν, στα πλαίσια της 4ης διοργάνωσης του Goût de France - Good France, που γιορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνοντας τον διαγωνισμό μακαρόν.

Για αυτό το λόγο, οργανώνουν τον διαγωνισμό του ελληνογαλλικού μακαρόν, με τη συνδρομή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. O διαγωνισμός που διεξάγεται σε δύο γύρους, θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France - Good France.

Εξάλλου, ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 1 μ.μ., σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ), 25 προεπιλεγμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 15 μακαρόν που θα έχουν ετοιμάσει στο εργαστήριό τους.

Κριτήρια αξιολόγησης για την ανάδειξη του τελικού νικητή θα αποτελέσουν η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του μακαρόν.

Τους δύο υποψήφιους για τον τελικό θα επιλέξει επιτροπή της οποίας πρόεδρος θα είναι ο κ. Jean-Marie Hoffmann, σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα (Αθήνα) και μέλη o κ. Γιώργος Αυγέρος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort (Χαλκιδική), o κ. Αριστοτέλης Μέγκουλας, σεφ στο Pomo d'Oro (Κέρκυρα), o κ. Νικόλας Νικολακόπουλος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στην Σχολή Le Monde (Αθήνα) και o κ. Δημήτρης Παμπόρης, σεφ στο Ekies All Senses Resort (Χαλκιδική).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ