Skip to main content

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αριστοτέλους(φωτο)

Τοποθετήθηκαν σήμερα τα πρώτα στολίδια του εορταστικού διάκοσμου στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αναμένονται και τα υπόλοιπα εντός της εβδομάδος.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες, φιγούρες που «πετούν» πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και ένας κύβος του Ρούμπικ είναι τα πρώτα στολίδια που πήραν σήμερα τη θέση τους στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι περαστικοί παρατηρούν τα στολίδια και τα θαυμάζουν, αναμένοντας την ολοκλήρωση του στολισμού από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Αύριο ή την Τετάρτη αναμένεται να τοποθετηθεί και το ξύλινο καράβι, με την φιγούρα μιας κοπέλας που θα κάθεται στην πλώρη, κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά της.

Ήδη, στην πλατεία μπήκαν οι μεγάλες λευκές κατασκευές, η μπάλα στο κέντρο καθώς και τα ξύλινα καθίσματα με τις φιγούρες αναρτημένες που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από την πλατεία.

Λίγο πιο πάνω, στην οδό Αριστοτέλους, τη θέση του έχει πάρει ο σκελετός του κύβου, που θα μετατραπεί σε κύβο του Ρούμπικ και θα στεγάσει τον Άη Βασίλη.

Κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους, ψηλά στους πυλώνες φωτισμού έχουν τοποθετηθεί Χριστουγεννιάτικες φιγούρες που μοιάζουν με ξωτικά και έχουν φτερά, δίνοντας την εντύπωση ότι πετούν κοιτάζοντας προς τα κάτω τους περαστικούς.

Ακόμη, στην Παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, έχει τοποθετηθεί μια κατασκευή πάνω στην οποία στέκονται δυο φιγούρες, που μοιάζουν να έχουν «ψαρέψει», μέσα από τα νερά του Θερμαϊκού, ένα μικρό λευκό αστεράκι.