Skip to main content

Χωρίς ασφάλεια τα οχήματα που δεν περνούν από ΚΤΕΟ

Ανασφάλιστα θα μένουν τα οχήματα που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ.
Νέα νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών, η οποία θα ψηφιστεί αμέσως μετάτις γιορτές των Χριστουγέννων και προβλέπει ότι στο εξής θα απαγορεύεται ηασφάλιση των οχημάτων εκείνων που δεν έχουν ελεχθεί από ταΚΤΕΟ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να εκδώσουν καινούργιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιο δελτίο πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη τη χώρα κυκλοφορούν σήμερα περίπου 4,6 εκατ. οχήματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις περί υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Ωστόσο, στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δημόσια και 102 ιδιωτικά), σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των κέντρων, προσέρχεται για ελέγχους μόνο το 55%.

Το υπόλοιπο 45% αποφεύγει συστηματικά τον τεχνικό έλεγχο. Την τελευταία τριετία, μόνο στους νομούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 1,2 εκατ. οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα υπολογίζονται σε περίπου 800.000.