Skip to main content

Χωρίς νομιμοποίηση οι τρομοκράτες κατά τον Πεταλωτή

Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια, που χωρίς καμία ηθική ή λαϊκή νομιμοποίηση επιχειρεί να αμφισβητήσει τη Δημοκρατία και να τρομοκρατήσει τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, «οι αρχές, με ετοιμότητα και εγρήγορση αντιμετωπίζουν αυτές τις ενέργειες, ενώ όσοι τις επιχειρούν, το μόνο που θα εισπράξουν είναι η καταδίκη από την κοινωνία και την Πολιτεία».

Παπουτσής: Πυροδότηση της ανευθυνότητας από τη ΝΔ

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρμοδίου τομεάρχη της ΝΔ Ν. Δένδια περί «υπαρκτής τρομοκρατίας παρά τις θριαμβολογίες», με αφορμή την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για «πυροδότηση της ανευθυνότητας από τη Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα». «Λες και περιμένει τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία και εκπρόσωπός της ο κ. Δένδιας, με το που υπάρχει ένα γεγονός βίας σπεύδει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε πως «η ΝΔ δυστυχώς απλά πέρασε διότι περί αυτού πρόκειται, από αυτόν εδώ το χώρο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας».

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «η ΝΔ που πέρασε από αυτό το υπουργείο, με τα αποτελέσματα τα οποία γνώρισε ο ελληνικός λαός έχει και θράσος να ομιλεί».

Στην παρατήρηση ότι παρά τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εξακολουθεί να υπάρχει επιχειρησιακή δυνατότητα, ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως «αυτό είναι προς αξιολόγηση και είναι στοιχείο της έρευνας την οποία διεξάγει η αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει και βρίσκεται σε επιφυλακή έτσι κι αλλιώς».

«Παρακολουθεί όλες τις υποθέσεις, όλες τις εξελίξεις και εμείς περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα των ερευνών τους», κατέληξε.