Skip to main content

Ξυδάκης: Ο Τσίπρας φύτεψε τον Κασσελάκη - Καλύπτει ένα ψυχολογικό κενό

« Τον γνώρισαν και σε μία-δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον σε επίπεδο στελεχικό» σημείωσε ο Νίκος Ξυδάκης

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Ξυδάκης από το κανάλι της ΕΡΤ, όπου μίλησε και για τη σχέση του νέου προέδρου του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (στην κυβέρνηση Τσίπρα) τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το ότι τον ''φύτεψε'' ο Αλέξης Τσίπρας το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ξυδάκης είπε πως «μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής. Βεβαίως, ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι μόνο εικόνα. Νομίζω ότι έχει κάποια πλαισίωση, η οποία θα φανεί στο μέλλον. Δεν είναι μόνος του».

«Κάποιοι τον βοήθησαν, κάποιοι τον στήριξαν, κάποιοι του άνοιξαν τα μάτια, του ρύθμισαν την προεκλογική του καμπάνια, η οποία είχε εξαιρετικά καλό χρονισμό. Ήταν μια χορογραφία, δεν αναγκάστηκε», συμπλήρωσε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Τα πρόσωπα που βλέπουμε είναι ήδη αρκετά. Δηλαδή, πώς φάνηκαν; Πού τον γνώριζαν τον άνθρωπο αυτόν; Δεν τον γνώριζε κανείς. Τον γνώρισαν και σε μία-δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον σε επίπεδο στελεχικό» σημείωσε ο Ν. Ξυδάκης, και επανέλαβε: «Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριξαν».

Ερωτηθείς τι δεν κάλυπταν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι και κλήθηκε να το καλύψει ο Στ. Κασσελάκης, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «πολιτικά δεν νομίζω ότι καλύπτει ένα κενό. Καλύπτει ένα ψυχολογικό κενό, τάζει νίκη, τάζει ότι είναι ένας αρχάγγελος, ο οποίος θα νικήσει τον Μητσοτάκη, και αυτό φαίνεται ότι για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν, για το εκλογικό κοινό, το οποίο προσήλθε τις δύο Κυριακές, 140.000-150.000 ψήφισαν συνολικά, οι 60.000-70.000 που ψήφισαν τελικά τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή η εικόνα, αυτή η υπόσχεση, αυτή η επαγγελία, αυτό το στιλ ήταν ικανοποιητικό. Το θέμα είναι ότι, αριθμητικά, τα δεδομένα είναι πολύ ισχνά. Ας σκεφτούμε ότι στις εκλογές με τις οποίες υπέστη μια συντριπτική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν 950.000 ψήφους».

Στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που τον έφεραν, ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως «το ότι τον ''φύτεψε'' ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει. Το ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης στη διαδρομή του, τι πρεσβεύει, ποια είναι η πορεία του στις επιχειρήσεις, γιατί στην πολιτική δεν έχει καμία πορεία, αυτό είναι δουλειά και της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία εδώ και ένα μήνα, ενάμιση, μπορεί να ασχολείται με την εικόνα, αλλά δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον, διότι όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι βρέθηκαν να διεκδικούν την προεδρία ενός μεγάλου κόμματος τα τελευταία πέντε-δέκα χρόνια, γνωρίζαμε μέχρι και τον τόπο που γεννήθηκαν, τα πάντα. Το τι διαδρομή είχαν στην πολιτική ζωή και στη Νέα Δημοκρατία, που έγιναν αντίστοιχες διαδικασίες, και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την περασμένη Κυριακή. Εδώ έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο, το οποίο είναι και πολιτικό και κοινωνικό και ίσως και ψυχολογικό».