Skip to main content

ΥΠΕΞ για Μιλόσοσκι

Με κάθε ευκαιρία ο Αντ.Μιλόσοσκι επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας με προκλητικό τρόπο και επιβαρύνει τη διαδικασία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι δεν λειτουργεί εποικοδομητικά και με κάθε ευκαιρία επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας με προκλητικό τρόπο και επιβαρύνει τη διαδικασία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς αν είναι κατάλληλη στιγμή για μια συνάντηση των δυο πλευρών με τον Μάθιου Νίμιτς, για την οποία φέρεται να εκφράστηκε θετικά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Α. Μιλόσοσκι.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ειλικρινείς τέτοιες δηλώσεις για πρόοδο της διαδικασίας, όταν με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να παρουσιάσει την Ελλάδα με μελανά χρώματα στην κοινή γνώμη της χώρας του, υπονομεύοντας ουσιαστικά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Όπως υπογράμμισε, «αυτό πρέπει να πάψει και πρέπει να επικεντρωθούμε στη διαδικασία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».

«Θέλουμε», τόνισε, «ει δυνατόν και αύριο να μπορέσει η γειτονική χώρα να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι μέσα στο στρατηγικό σχεδιασμό μας, για τη δημιουργία ασφάλειας στην περιοχή μας, αλλά και γιατί είμαστε γείτονες και θα ζούμε μαζί και γι αυτό πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να φτάσουμε σε λύση σ αυτό το ζήτημα. Αλλά, πρέπει να πάψουν οι προκλήσεις και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο».