Skip to main content

Υποτονικό ξεκίνημα για το ΧΑ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα και τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.
Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα  και τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ο γενικός δείκτης τιμών και στις 11:38 διαμορφώνεται στις 1.495,86 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,63%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,4 εκατ. ευρώ. Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές 60 κινούνται ανοδικά, 31 πτωτικά και 26 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,05%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της τεχνολογίας (+5,51%), της Υγείας (+2,57%) και των Ασφαλειών (1,63%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-3,24%) και των Τροφίμων (-0,92%).