Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
x

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται το αεροδρόμιο των Σκοπίων όπως και η εθνική οδός της ΠΓΔΜ. Χαιρετίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ επισημοποίησε τη δέσμευση που είχε δώσει ο Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται το αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπως και της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» μετονομάζεται σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων», ενώ η «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, ο Ζάεφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.

Τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για ένα θετικό βήμα στην πορεία αντιστροφής των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας», τονίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ