Skip to main content

Ζημιές 13,6 εκατ. ευρώ για την Πετζετάκις

Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψαν οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων του ομίλου στο α΄ εξάμηνο του 2009, καθώς διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ, από 3,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψαν οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων του ομίλου Πετζετάκις ΑΕ στο α΄ εξάμηνο του 2009, καθώς διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ, από 3,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μείωση κατέγραψαν και οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου, οι οποίες υποχώρησαν κατά 6,3% στα 53,6 εκατ. ευρώ, έναντι 57,2 εκατ. ευρώ, ενώ  τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 24% στα 8 εκατ. ευρώ, από 10,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αρνητικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου για τον όμιλο οφείλονται κύρια στην κακή επίδοση κατά το δεύτερο τρίμηνο της δραστηριότητος στην Ελλάδα και την Ιταλία όπου λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της συμφωνίας της νέας χρηματοδότησης υπήρξαν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας με συνέπεια τη σημαντική υστέρηση σε επίπεδο πωλήσεων καθώς το ανεκτέλεστο επίπεδο παραγγελιών ήταν υψηλότερο κατά 71% από το 2009.