Skip to main content

Ζήστε κι εσείς το όνειρο στα παγοδρόμια του Αστερόκοσμου

Τα παγοδρόμια του Αστερόκοσμου είναι εδώ για να ξυπνήσουν τα παιδικά μας όνειρα, αλλά και για να ταξιδέψουν τα μικρά παιδιά που ακόμη ονειρεύονται.

Ποιος δεν έχει ευχηθεί, όταν ήταν παιδί, να είχε φτερά και να μπορούσε να πετάξει; Αυτή τη μαγεία της ελεύθερης κίνησης, της ταχύτητας και του αέρα στο πρόσωπο, την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν όρια στον προσωπικό χώρο, ο καθένας την έχει ονειρευτεί ως παιδί. Τα παγοδρόμια του Αστερόκοσμου είναι και φέτος στη Θεσσαλονίκη, για να ξυπνήσουν τα παιδικά μας όνειρα, αλλά και για να ταξιδέψουν τα μικρά παιδιά, που ακόμη ονειρεύονται.

Ο φετινός Αστερόκοσμος, που τελεί υπό τη διοργάνωση του Magic Park και στεγάζεται στη ΔΕΘ - Helexpo, θα συντροφεύει τους ονειροπόλους, καθημερινά μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου. Η εμπειρία του πατινάζ στεγάζεται στο περίπτερο 13, όπου βρίσκονται οι δύο μεγάλες παγοπίστες, μεγέθους 450 τ.μ. η κάθε μία! Η μία είναι μόνο για παιδιά, από 6 έως 13 ετών ενώ η δεύτερη για άτομα ηλικίας 14 έως... 114 ετών! Η διάκριση γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά στο junior παγοδρόμιο μπορούν να μπουν και οι συνοδοί των μικρών παιδιών.

Όσοι επισκέπτονται τον Αστερόκοσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπουν και στα παγοδρόμια που έτσι έχουν μεγάλη ζήτηση. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, αφού η αναμονή στην ουρά δεν ξεπερνά τα 10-15 λεπτά, ακόμα κι όταν επικρατεί... το αδιαχώρητο! Φορέστε τα παγοπέδιλα και πάρτε το χρωματιστό καρτελάκι που θα σας δώσουν οι βοηθοί. Υπάρχουν 8 διαφορετικά χρώματα και το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε 13 άτομα. Έτσι, όταν έρθει η σειρά να μπει το χρώμα σας, θα ξεκινήσουν τα 20 λεπτά της μαγείας. Τα πέδιλα χαράζουν τον πάγο και η διασκέδαση αρχίζει.

Μουσική, φωνές, γέλια, και πού και πού καμιά πτώση! Όμως δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα, αφού οι άγρυπνοι φρουροί του πάγου, οι Iceguards, σας προσέχουν και είναι πάντα εκεί για να σας σηκώσουν όταν θα πέσετε. Έτσι είναι η διασκέδαση, χρειάζεται θάρρος και επιμονή!

Πάντως, όπως εξηγεί στη Voria.gr ο υπεύθυνος των παγοδρομίων, Πέτρος Ευσταθιάδης, τα ατυχήματα δεν είναι συχνά, καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και το ιατρείο του Αστερόκοσμου είναι κοντά στα παγοδρόμια και πάντα σε ετοιμότητα. Για όσους δεν είναι εντελώς εξοικειωμένοι, κυκλοφορούν βοηθοί μέσα στο παγοδρόμιο που καθοδηγούν και δείχνουν σε όποιον το χρειάζεται, τα πρώτα βήματα για το πατινάζ. Μάλιστα, ο κ. Ευσταθιάδης παρατηρεί οτι συνήθως οι γυναίκες αποκτούν την άνεση πιο γρήγορα από τους άνδρες. «Ίσως δεν έχουν τόσο την αίσθηση του φόβου, το διασκεδάζουν πιο πολύ και δεν φοβούνται να πέσουν», λέει ο ίδιος.

Και εάν τα 20 λεπτά περάσουν γρήγορα, μην ανησυχείτε! Έχετε τη δυνατότητα να μπείτε ξανά και ξανά, όσες φορές το θελήσετε! Άλλωστε, εάν η κίνηση είναι χαλαρή, μπορεί και να μην σας βγάλουν οι Iceguards και να πατινάρετε όσο τραβάει η όρεξή σας. Ο κ. Ευσταθιάδης μας εκμυστηρεύεται ότι εχθές, άφησε έναν ενθουσιώδη πατινέρ μέσα στο παγοδρόμιο επί πέντε συνεχόμενες ώρες!