Skip to main content

Ζητά μισό δισ. από την ΕΕ για να προστατεύσει τα σύνορα η Ουγγαρία

Επιστροφή ποσού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

Ποσό ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ζητά να επιστραφούν στην Ουγγαρία από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν. Το ποσό αγγίζει το 50% του συνολικού κόστους που έφερε στην χώρα η φύλαξη των συνόρων της, σύμφωνα με τον ούγγρο πρωθυπουργό.

«Έχουμε δαπανήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την προστασία των συνόρων. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και την Ευρώπη. Τουλάχιστον τα μισά απ' αυτό το ποσό θα πρέπει να μας επιστραφούν», σημειώνει ο Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, ο Ορμπάν πρόσθεσε πως η Ουγγαρία θα προτείνει στους ηγέτες της Ε.Ε μια διαδικασία «κόκκινης κάρτας» για τη διεύρυνση της κυριαρχίας των εθνικών κοινοβουλίων, η οποία δίνει στα εθνικά κοινοβούλια την εξουσία να σταματούν συζητήσεις στην Ευρώπη, αν θεωρούν ότι οι συζητήσεις αυτές παραβιάζουν το εθνικό συμφέρον.