Skip to main content

Ζητούνται 100.000 ευρώ για να μην μπει λουκέτο στον ξενώνα της Άρσις

Το Σπίτι της 'Άρσις στο Ωραιόκαστρο κινδυνεύει να κλείσει αν δεν καλυφθεί το ποσό των περίπου 100.000 ευρώ για τις λειτουργικές του δαπάνες.

Το θέμα του ξενώνα κακοποιημένων παιδιών «Άρσις» στο Ωραιόκαστρο, ο οποίος κινδυνεύει με «λουκέτο» για 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι άδηλο το μέλλον 14 φιλοξενούμενων παιδιών, έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης ζήτησε από τη διοίκηση και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, να αναλάβει πρωτοβουλία για να διασφαλιστεί το ποσό, για να αποφευχθεί το «λουκέτο» της δομής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξήγησε ότι τα 100.000 ευρώ δεν δόθηκαν στην «Άρσις» το 2019, «λόγω παντελούς έλλειψης ευαισθησίας και προγραμματισμού από πλευράς πολιτείας για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του 2020»

«Το Σπίτι της 'Άρσις' κινδυνεύει να κλείσει αν δεν καλυφθεί το ποσό των περίπου 100.000 ευρώ για τις λειτουργικές του δαπάνες. Θεωρώ ότι για το ποσό αυτό μπορούν να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, αποτρέποντας στα 14 κακοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται και το προσωπικό να μείνουν στο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Ο χρόνος αντοχής του ξενώνα είναι σχεδόν εξαντλημένος και δεν είναι σκόπιμο, σε αυτή τη φάση, να υπάρξει αντιπαράθεση για το ζήτημα των ευθυνών. Είναι άδικο για 100.000 ευρώ να μην κάνουμε ότι χρειάζεται, είναι έγκλημα ανθρωπιάς και μπορεί να αποτραπεί» , σημείωσε.

Παρότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι έχει ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες με το υπουργείο Εργασίας και πιο συγκεκριμένα με το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Για το σύνολο των ενεργειών της Περιφέρειας θα ενημερώσει το σώμα η συντονίστρια Προσφυγικού – Μεταναστευτικού της Περιφέρειας, Μελίνα Δερμεντζοπούλου.