Skip to main content

Διακόπτεται οριστικά η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (video)

Ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στο 90', ντου μαινόμενου Σαββίδη και οργή για τον Κομίνη - Στα αποδυτήρια παίκτες και επιτελεία των δύο ομάδων

H τελευταία ενημέρωση από την ΕΡΤ αναφέρει πως ο διαιτητής Κομίνης ζήτησε από τους παίκτες των δύο ομάδων να αγωνιστούν το διάστημα των 5΄που έμενε ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά η αναμέτρηση. Σημειώνεται πως οι ποδοσφαιριστές τω ν ασπρόμαυρων άρχισαν να προθερμαίνονται κανονικά, όχι όμως και οι αντίστοιχοι των κιτρινόμαυρων με αποτέλεσμα ο κ. Κομίνης να υπογραμμίσει πως υπάρχει οριστική διακοπή του ματς με υπαιτιότητα της Ένωσης.

Μάλιστα, το ίδιο αίτημα για διακοπή του αγώνα μετέφερε στους ανθρώπους των δύο ομάδων και ο παρατηρητής Μιχάλης Καλαθενός.

Κοντά μία ώρα καθυστέρηση και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πετούν τις φανέλες τους προς τον κόσμο της ομάδας. Σημειώνεται πως η αποστολή της ΑΕΚ είναι κανονισμένο να επιστρέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με πτήση απόψε στις 23:00.

Εδώ και μισή περίπου ώρα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παραμένουν στα αποδυτήρια και κανείς δεν ξέρει πως και αν θα ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Βιεϊρίνια που κάνει χαρακτηριστική κίνηση προς τον ισχυρό άνδρα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αλλά και στον Λούμπος Μίχελ που κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή να ηρεμήσουν. ''You are finished'' δλδ στα ελληνικά ''τελείωσες'' είπε ο Σλοβάκος διευθυντής των ασπρόμαυρων στον διαιτητή Κομίνη.

Η στιγμή που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Σαββίδης

 

-90': Γκοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Βαρέλα. Το ακυρώνει όμως ο Κομίνης! Ο διαιτητής συμβουλεύεται τον βοηθό του, καθώς ο Μαουρίσιο βρισκόταν μέσα στη φάση την ώρα που ο Καποβερντιανός στόπερ πιάνει την κεφαλιά και ήταν σε θέση οφσάϊντ.  Το γκολ όμως είναι κανονικό καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος δεν επηρεάζει την εξέλιξη της φάσης. Είσοδος στο γήπεδο για τον οργισμένο Ιβάν Σαββίδη που μαινόμενος κατευθύνεται προς τον διαιτητή και καταχειροκροτείται από όλο το γήπεδο.

 

Κίτρινη κάρτα στο 86΄για φάουλ με τον αγκώνα στον Αραούχο, κίτρινη και για τον Χριστοδουλόπουλο στο 87΄που μάρκαρε αντικανονικά εκτός φάσης τον Βιεϊρίνια.

-85΄: Αποβολή στο 83΄για τον Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιάνος προπονητής της ΑΕΚ παραπονέθηκε έντονα και ο Κομίνης τον τιμώρησε. Καμία αξιωσημείωτη φάση εδώ και ώρα στο ματς με τον Μπίσεσβαρ να επιχειρεί σουτ στο 84΄με την μπάλα να φεύγει... στη οδό Γ. Λαμπράκη!

-80': Κλείνει τις αλλαγές του ο Λουτσέσκου με τον Σάχοβ να περνά στο 78΄στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κάνιας. Δεύτερη αλλαγή για τον Χιμένεθ με τον Μασούντ να περνά στο 82΄ στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκάλο.

-75΄: Επικίνδυνη φάση για την Ένωση στο 73΄με τον Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει τη μπάλα αριστερά στον Μπακασέτα και ο τελευταίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 74΄με τον Μπίσεσβαρ να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Πέλκα.

-70': Παραμένει το 0-0 στην Τούμπα.

-65': Καλή στιγμή για τον Δικέφαλο του Βορρά στο 62΄όταν ο Πέλκας βρήκε ωραία τον Πρίγιοβιτς με τον Σέρβο να αποφεύγει τον Λαμπρόπουλο και να σουτάρει όμως ο Μπάρκας δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Απάντησε ο Δικέφαλος του Νότου στο 63΄όταν ο Γκάλο από τα δεξιά σέντραρε ωραία με στόχο τον Αραούχο με τον Αργεντινό να σουτάρει στην κίνηση και τον Πασχαλάκη να πέφτει στη δεξιά του γωνία αποκρούωντας τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν εκ νέου καλή ευκαιρία στο 64΄όταν ο Μακ πάσαρε στον Πρίγιοβιτς αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε εκτός εστίας. Τέλος στο 65΄η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Λιβάγια.

-60' : Κίτρινη κάρτα στο 57΄για τον Πέλκα καθώς έκανε σκληρό τάκλιν στον Μπακασέτα από πίσω. Σημειώνεται πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 7 κάρτες και αντίστοιχα ο Μάτος 4 κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσουν από κάποια από τα επερχόμενα ματς της ομάδας.

-55΄: Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 52΄όταν ο Κάμπος από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε σε θέση βολής όμως το τάκλιν του Λαμπρόπουλου ήταν σωτήριο.

Κίτρινη κάρτα στο 53΄για τον Αραούχο καθώς έπαιξε επικίνδυνα σε προσπάθεια του Κρέσπο να απομακρύνει τη μπάλα. Πρώτη αλλαγή για τους ασπρόμαυρους στο 55΄με τον Μακ να περνά στο γήπεδο αντί του Λημνιού.

-50΄: Αναγνωριστικές και τώρα οι πρώτες κινήσεις των παικτών των δύο ομάδων με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

-Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

-45΄: Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Τούμπας με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο μηδέν. Καλύτερη στην αρχή η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί εν συνεχεία. Σκληρό παιχνίδι με τον διαιτητή Κομίνη να βγάζει 5 κίτρινες κάρτες.

-40΄: Κίτρινη κάρτα στον Κρέσπο στο 38' για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο.

-35' : Δυνατό σουτ του Μαουρίσιο στο 32΄ με τη μπάλα να κοντράρει στον Λαμπρόπουλο και να περνά κόρνερ.

-30΄: Μισή ώρα αγώνα συμπληρωμένη στο γήπεδο της Τούμπας με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο μηδέν. Έχουν αναθαρρήσει οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις ώστε να πατήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στα καρέ του Μπάρκα.

-25΄: Πρώτη φορά που φαίνεται απειλητικός ο ΠΑΟΚ. Ωραία κίνηση του Κάμπος στο 21΄από την αριστερή πτέρυγα και σέντρα στο ύψος του πέναλτι με τον Σιμόες να απομακρύνει τον κίνδυνο. Κίτρινη κάρτα στον Γκάλο.

-20': Αγκωνιά εκτός φάσης του Κάμπος στον Μπακάκη και κίτρινη κάρτα από τον Κομίνη στον Αγκολέζο επιθετικό του ΠΑΟΚ. Δείχνει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο το συγκρότημα του Χιμένεθ και πιέζει ψηλά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος των γηπεδούχων.

-15' : Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση για την ΑΕΚ. Μετά από σουτ του Λιβάγια και κόντρα στης μπάλας στον Βαρέλα, αυτή κατέληξε στον Αραούχο που επιχείρησε εναέριο βολέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

-10': Παιχνίδι γεμάτο ένταση από τους παίκτες των δύο ομάδων. Δυνατό μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Μάτος που εν συνεχεία πατά στο στήθος τον Έλληνα επιθετικό των κιτρινόμαυρων. Νέα είσοδος των πάγκων στο γήπεδο με μπροστάρηδες τους Μίχελ και Χιμένεθ. Κίτρινη κάρτα αυτή τη φορά στον Μπακασέτα έδειξε ο Κομίνης ενώ αποβλήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ένωσης, Γιώργος Καλτσίδης και ο τιμ μάνατζερ των Θεσσαλονικέων, Παντελής Κωνσταντινίδης.

-5': Αναγνωριστικές οι πρώτες κινήσεις των παικτών για αμφότερες τις δύο ομάδες. Κίτρινη κάρτα δείχνει ο Κομίνης στον Μάτος για μαρκάρισμα στον Λιβάγια. Εμφανής η πρόθεση του Κροάτη επιθετικού να κερδίσει την κάρτα του Βραζιλιάνου καθώς αντέδρασε υπερβολικά. Ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων που εισέβαλαν στο γήπεδο.

-Και το παιχνίδι ξεκινά!

-Στα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μεγάλου ματς!

Υπενθυμίζεται πως ο Δικέφαλος χθες δικαιώθηκε αναφορικά με την έφεση που κατέθεσε για την αφαίρεση 3 βαθμών στο ματς με τον Ολυμπιακό. Πλέον με τα νέα δεδομένα η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

ΑΕΚ 54

ΠΑΟΚ 52

Ολυμπιακός 50

Ατρόμητος 47

-Ένα τέταρτο περίπου πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα της 25ης αγωνιστικής, οι παίκτες των δύο ομάδων συνεχίζουν την προθέρμανσή τους.

-Μάλιστα τόσο μπροστά στη Θύρα 4 όσο και στα επίσημα στο κομμάτι που βρίσκεται ο πάγκος της ΑΕΚ έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ.

-Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέτρα ασφαλείας τόσο περιμετρικά της Τούμπας όσο και μέσα και έξω από αυτήν είναι δρακόντεια. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για τις αφίξεις των αποστολών των δύο ομάδων.

-Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Πάγκος: Ρέι, Μαλεζάς, Αζεβέντο, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Μακ, Κουλούρης.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Λιβάγια, Μπακασέτας, Αραούχο.

Πάγκος: Τσιντώτας, Λόπες, Τζανετόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης.

-Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) / Βοηθοί: Αλεξέας - Ποντίκης / Τέταρτος: Στυλιάρας / Παρατηρητής: Καλαθενός

-Καλησπέρα στους αναγνώστες της Voria.gr. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που ξεκινά σε λιγότερο από μισή ώρα.