Skip to main content

Business Model οι εξαγωγές με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση

Επιχειρηματικό σεμινάριο στο ΕΒΕΘ από την εταιρεία Manager’s Office

«Οι εξαγωγές είναι Business Model και εάν δεν το ακολουθήσουμε απλά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε εξαγωγές».

Την επισήμανση αυτή υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος Νόλας–Δερμεντζόγλου, Marketing Director της εταιρείας Manager’s Office, κατά τη διάρκεια του χθεσινού επιχειρηματικού σεμιναρίου με θέμα «Ανάπτυξη σε ξένες αγορές (EU, USA) – Εξαγωγές», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νόλας–Δερμεντζόγλου τόνισε ότι οι εξαγωγές έχουν μεσομακροπρόθεσμη απόδοση αλλά εάν δεν ακολουθήσουμε το Business Model τους απλά δεν θα καταφέρουν οι επιχειρήσεις να κάνουν ποτέ εξαγωγές ή θα εξάγουν μικροποσότητες.
Παράλληλα ο ίδιος παρουσίασε τεχνικές για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις, προκειμένου να μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους και βέβαια να προχωρήσουν σταδιακά στη σύναψη συμφωνιών εξαγωγών.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου σημείωσε ακόμη ότι οι ξένοι πελάτες, που δυνητικά θα απορροφούσαν ελληνικές εξαγωγές, θέλουν το συνολικό εξαγωγικό πακέτο και όχι μόνο το προϊόν, ήτοι συνέπεια, επάρκεια, διαθεσιμότητα προϊόντων κτλ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), κ. Συμεών Διαμαντίδης.