Skip to main content

Ερώτηση Καλαφάτη για τον εμπορευματικό σταθμό Γκόνου

Ο βουλευτής ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και τις λεπτομέρειες του στρατηγικού σχεδίου.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης για το εμπορευματικό σταθμό στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.

Ο κ. Καλαφάτης ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και τις λεπτομέρειες του στρατηγικού σχεδίου και του επενδυτικού πλάνου που επρόκειτο να εκπονηθούν, εάν και εφόσον έχουν προχωρήσει.

Καθώς εκπνέει και το τελευταίο τρίμηνο του 2016, κατά το οποίο –σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες- θα προχωρούσε η προκήρυξη του έργου κατασκευής εμπορευματικού σταθμού στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Στην αποστροφή του διδύμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που του κληροδότησε η Ν.Δ. φαίνεται πως “σκαλώνει” ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και είναι να αναρωτιέται κανείς, πως περιμένει να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια αυτή η κυβέρνηση!»

«Με τους Νόμους 3534/2007 και 3710/2008 η Ν.Δ. άνοιξε για τη Θεσσαλονίκη τις προοπτικές ανάπτυξης διαμετακομιστικής υποδομής στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γκόνου» τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

Όπως αναφέρει, «με τον πρώτο προχώρησε η διαδικασία παραχώρησης στην ΓΑΙΟΣΕ έκτασης 672 στρεμμάτων στο στρατόπεδο ενώ ο δεύτερος, έδωσε τη δυνατότητα σε ένα εμπορευματικό κέντρο να κατέχει χώρο τόσο στην ενδοχώρα όσο και σε λιμάνι. Και αυτό έγινε επειδή η ίδρυση και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και έναν στρατηγικό εμπορικό-διαμετακομιστικό ρόλο, με τεράστια οικονομικά οφέλη τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και γενικότερα για την εθνική μας οικονομία.»