Skip to main content

Κάλεσμα Μακρόν για ενότητα στη μάχη κατά της Λεπέν

«Θα είμαι ο πρόεδρος που θα προστατέψει και θα μεταμορφώσει τη Γαλλία», διαβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την ομιλία του.

«Ο γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, σε μία στιγμή κατά την οποία αντιμετωπίζουμε τρομοκρατικές επιθέσεις, οικονομικά προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα»,  είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που τον φέρνουν στον β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Έχω την τιμή και την υπευθυνότητα και θα ήθελα να χαιρετίσω και τους άλλους υποψηφίους στον α' γύρο. Ευχαριστώ τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να με στηρίξουν στον β' γύρο», συνέχισε καλώντας σε συσπείρωση και ενότητα εν όψει της νέας μάχης απέναντι στην Λεπέν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων, «θα είμαι ο πρόεδρος που θα προστατέψει και θα μεταμορφώσει τη Γαλλία» συνέχισε.

Υπογράμμισε επίσης τη βούλησή του να χτίσει μια δυνατή Γαλλία μέσα στην Ευρώπη: «Η πρόκληση είναι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή» τόνισε.